• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Chili con carne

May 15, 2008 costachel Rețete, Rețete celebre, Retete cu carne de vită, Rețete de tocături 0


Chili con carne

Sigur ați văzut într-o groază de filme americane cum se îndoapă diverși cetățeni cu chili con carne și, poate, vă veți fi întrebat ce-i aia. Pai ce să fie, un fel de iahnie de-a noastră, dar cu carne tocată prin ea și iute la greu (însă nu trebuie să vă luați musai după ce-o să scrie mai jos; dacă nu vă place chiar foarte iute, reduceți cantitățile). Dar de bună e excelentă și, mai ales dacă vă place fasolea, nu ezitați s-o încercați și să vă lăudați la prieteni că vă pricepeți (și) la bucătăria tex-mex.

Așadar, pentru 6 persoane vă trebuie

500 g carne tocată de vită,
350 g fasole, din cea roșie, dacă vreți să vă țineți aproape de original (dar martoră mi-e poza de mai sus că merge și cea albă!),
50 g slănină,
2 cepe,
2 căței de usturoi,
250 ml suc de roșii,
1 ardei iute uscat,
1 lingura de boia,
1 linguriță de piper de Cayenne,
1 legătură de pătrunjel (sau de coriandru, dacă găsiți),
sare și piper.

Înmuiați fasolea în apa rece cu o seară înainte, schimbați câte ape vreți la fiert, în fine, faceți tot ce știți ca s-o puteți digera în liniște.

Curățați ceapa și usturoiul, tocați-le mărunt. Tăiați slănina cubulețe și auriți-o într-o cratiță. Adăugați ceapa și usturoiul, căliți câteva minute, după care puneți și carnea tocată.

Urmează fasolea, cu tot cu apa în care a fiert. Sărați, piperați, puneți și toate iuțelile, adăugați și sucul de roșii și lăsați totul să fiarbă, fără capac, pana când e gata fasolea, amestecând din când în când, să nu se prindă.

În caz că lichidul scade prea mult, mai adăugați suc de roșii. Dacă vreți (și eu zic să vreți), adăugați 4 roșii curățate de pielițe și tăiate în bucăți.

Presărați pătrunjelul tocat peste chili con carne și serviți, iar în pahare turnați un Merlot sprințar, precum odinioară cel de pe Dealurile Bujorului.

S-ar putea să vă intereseze și:

Carne cu fasole verdeCarne cu fasole verde Mazare cu carneMâncare de mazăre cu carne Dovlecei umpluti cu carneDovlecei umpluți cu carne Plăcintă cu carne de vităPlăcintă cu carne de vită

  • fasole, Mexic, reteta, rosii, SUA, tex-mex, tocatura, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved