• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Sandviciuri rulate, cu brânză și verdețuri

Nov 24, 2011 costachel Rețete, Rețete de aperitive 3


O jucărie, până la urmă, aceste sandviciuri rulate, dar una tare gustoasă și, mai ales, teribil de simpatică. Și, cum nu-i prea mult de muncă de la ele (la sandvicuri, adică), eu v-aș propune să intrăm direct în miezul problemei, că n-are rost să teoretizăm prea mult.

Așadar, cu oarecare aproximație, cantitățile necesare sunt:

1 pâine la tavă, tăiată felii subțiri,
100 g unt,
50 g roquefort (sau altă brânză cu mucegai),
30 g miez de nucă, tocat mare,
100 g șvaițer, tăiat felii cât de subțiri,
câteva picături de coniac (facultativ, și dacă nu-i foarte bun, mai bine lipsă),
cam 1 lingură de verdețuri tocate fin (de care vă plac sau de care aveți),
piper (numai dacă vreți).

Mixați mai întâi untul cu roquefort-ul, coniacul și verdețurile, până obțineți o cremă omogenă. Adăugați apoi nuca și facultativul piper.

Curățați feliile de pâine de coajă, ungeți-le cu un strat subțire din crema taman obținută, repartizați feliuțele de șvaițer și acoperiți cu un alt strat de cremă.

Rulați strâns sandviciurile, împachetați-le, la fel de strâns, în folie de aluminiu, și băgați-le în frigider, să stea acolo măcar măcar oră înainte de servire, să se întărească bine untul. Tăiați-le felii, chiar înainte de a le pune pe masă.

Vinul? Păi dacă vor fi doar un platou printre multele aperitive ale unei mese festive, e clar că se vor mulțumi cu albul sec de deschidere. Dacă însă le veți pune pe masă doar ca pretext pentru un pahar de vin, atunci la un Sauvignon Blanc m-aș gândi. Dar nu-i musai, că doar știm cu toții că brânza e primitoare și n-o să facă mofturi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartine cu pere, crema de avocado si RoquefortTartine cu pere, cremă de avocado și Roquefort Pâine prăjită cu legume și brânză Rulouri de costiță cu cartofi și brânză Sandvici pané (Mozzarella in carozza)

  • aperitiv, branza, paine, Roquefort, sandvici, svaiter, tartine, verdeturi

3 thoughts on “Sandviciuri rulate, cu brânză și verdețuri”

  1. aphextwinz 24/11/2011 at 20:56

    Pontul meu, ca am tot facut din astea, sa le intindeti nitel inainte de a le lucra, cu un sucitor (eu nu am, le intind cu o sticla goala. sau plina, dup caz).

    Apoi rulate in folie puse nitel intr-o tigaie si lasate nitel pe o parte si pe alta sau de-a dura, apoi racite si taiate la momentul oportun. Se imbiba pita cu maglavais (indiferent ce combinatie s-a ales) si ies o nebunie.

    Si merg si cu o tuiculita 🙂

    Reply ↓
  2. costachel Post author25/11/2011 at 08:41

    Săru’ mâna pentru completare, chiar că-i bună ideea, drept pentru care, când am să-ncerc prima oară sandviciurile în varianta asta, deja știu în sănătatea cui beau primul păhărel de țuică 🙂

    Reply ↓
  3. george 25/11/2011 at 19:14

    mmmm ce bine arata

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved