• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rulouri de costiță cu cartofi și brânză

Jul 07, 2011 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive 0


Situați undeva nesigur între aperitiv și mâncare propriu-zisă, cartofii cu brânză și costiță de mai la vale sunt foarte lesne de făcut, gustoși și chiar spectaculoși. În plus, prin simpla schimbare a brânzei folosite, obțineți automat o grămadă de variante. Din acest motiv nici nu vă recomand un tip anume: să se topească frumos, de altceva nici că are nevoie lactata noastră.

Ce ne trebuie? 600 g cartofi roz (de preferință din cei lunguieți și musai de dimensiuni aproximativ egale), 300 g costiță, tăiată felii subțiri, 120 g brânză, semințe de chimion (facultative, depinde și de brânză), piper.

Curățați cartofii, spălați-i și fierbeți-i în apă sărată, dar nu chiar de tot, să rămână fermi (timpul exact firește că depinde de dimensiunea lor). Scurgeți-i, clătiți-i cu apă rece, uscați-i și tăiați-i felii, groase cam de 5 mm.

Tăiați și brânza lamele subțiri, ceva mai mici decât tranșele de cartof.

Întindeți o felie de costiță, puneți în centru o felie de cartof, deasupra una de brânză, presărați puțin piper, ceva chimen și faceți rulourile, aducând deasupra extremitățile costiței și fixând totul cu o scobitoare.

Când ați terminat de împachetat, puneți pachețelele într-o tavă tapetată cu pergament și băgați totul sub grill-ul încins al cuptorului, unde trebuie să stea cam 5 minute, cât să se rumenească puțin costița și să se topească brânza. Serviți imediat.

Despre variante v-am spus la început, așa că nu-mi rămâne decât să vă sugerez ca, dacă le veți servi ca aperitiv, să micșorați dimensiunile, ca să obțineți chiar un antreu „la scobitoare”.

Cât despre vin, dacă vor fi o mâncare de sine stătătoare (nu uitați să puneți și o salată babană alături!), atunci un rozé sau chiar un roșu v-aș recomanda. Dacă însă vor fi doar un aperitiv cald printre altele, atunci alegeți și dumneavoastră vinul în funcție de situația exactă de la fața locului.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Crochete de cartofi cu ceapa si costitaCrochete de cartofi cu ceapa si costita Cartofi la cuptor cu brânzăCartofi la cuptor cu brânză Budinca de cartofi cu sunca, branza si carnatiBudincă de cartofi cu șuncă, brânză și cârnați Crochete pané de cartofi umplute cu brânză

  • aperitiv, branza, cartofi, costita, cuptor, rulouri

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved