• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Sandvici pané (Mozzarella in carozza)

Jun 04, 2008 costachel Rețete, Rețete de aperitive 0


Mozzarella in carozza

Rețeta acestui sandvici pané este italiană și desigur că macaronarii folosesc obligatoriu pentru ea mozzarella (Mozzarella in carozza e numele original al mâncării). Dar dacă vi se pare prea scumpa aceasta brânză în forma ei adevărată (aia de bile ținute în zer), înlocuiți-o cu orice fel de cașcaval, inclusiv cu ăla botezat abuziv mozzarella (sigur că nu vă fi la fel de bun sandviciul, dar măcar să vă faceți o idee). Puteți renunța, la o adică, la hamsii (care pe cutie probabil or să se cheme anchois), dar nu care cumva să credeți că dacă le veți înlocui cu sardele, macrouri sau alte conserve va fi tot aia. Însă puteți încerca să folosiți pasta de hamsii (anchois, anchovy, sau cum o mai fi ea botezată pe etichetă).

8 felii subțiri de pâine la tava, curățate de coaja și înmuiate în lapte, tăiate eventual rotund, un pic mai mari decât feliile de mozzarella
8 felii subțiri de mozzarella (sau, după cum spuneam, alta brânză), cât mai apropiate ca formă și dimensiuni de cele de pâine,
8 fileuri de hamsii în ulei (după cum spuneam, facultative),
lapte,
un ou,
făină (sau pesmet),
pesmet,
ulei pentru prăjit

Între doua felii de pâine, puneți doua felii de mozzarella și doua fileuri de hamsii la mijloc. Sărați, piperați și apăsați bine, în asa fel încât umplutura să fie bine acoperita. Bateți oul cu puțin lapte, înmuiați sandwich-urile în așa fel încât amestecul să le cuprindă bine, și treceți-le apoi prin făină sau pesmet. Scuturați-le ușor, ca să eliminați excesul, și rumeniți-le în mult ulei încins.

Serviți-le calde, cu un vin alb sec, dar destul de viguros, că ne obligă prăjeala. Preferați un vin roșu la Mozzarella in carozza? Nici o problemă, brânză face să cânte toate vinurile, după cum bine spunea Păstorel. Și avea dreptate.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Sandvici cu ou Tartine cu somon afumat și mozzarella Mozzarella Sandvici cu spanac, avocado și roșii uscate

  • aperitiv, cascaval, hamsii, Italia, mozzarella, oua, paine, reteta, sandvici, tigaie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved