Că perele merg tare bine împreună cu brânzeturile maturate nu cred că e vreo noutate pentru prea multă lume. Însă putem merge mai departe de clasicele platouri cu simple felii asortate, iar antreul ăsta teribil de simpatic și gustos e o probă elocventă. Mai adăugați și faptul că tartinele astea năstrușnice se fac foarte simplu și veți avea o groază de argumente pentru a trece la treaba. Iar dacă mai e vorba și despre o masă festivă, vă asigur de pe acuma că oaspeții vor fi foarte încântați, iar cota vă va crește spectaculos.
Ce vă trebuie?
1 avocado, mare și bine copt, 80 g Roquefort, 8 felii de pâine (preferabil neagră), 2 pere, piper (inclusiv roz, sau alte iuțeli, precum boiaua ori, mai dur, Cayenne).
Curățați avocado-ul, tăiați-l bucatele, adăugați brânza mărunțită, ceva iuțeală și transformați totul în pastă. Curățați perele și tăiați-le felii subțiri. Prăjiți feliile de pâine, tartinați-le cu crema obținută, potriviți cât mai artistic fructele deasupra, presărați eventual cu ceva iuțeală colorată și cu asta basta, pe masă cu ele!
Variantele sunt, firește, nenumărate, de la schimbarea brânzei după bunul plac (data viitoare încerc cu Gorgonzola), până la introducerea în narațiune de alte fructe tomnatice care merg foarte bine în combinația asta, precum nucile sau strugurii.
Vinul? Păi depinde. În cazul în care tartinele astea vor poposi la masa ca aperitiv, atunci sigur un alb sec, asortat și cu restul platourilor. Dacă însă vorbim doar de o gustărică șmecheră ca să meargă vinul mai bine, putem vorbi și de unul roșu, dar nu prea dur și nici prea taninos.
Interesant tare!!!
Dar ma intreb, linga pere si Roquefort, oare s-ar potrivi o Grasa de vinoteca?
Nu stiu, dar promit ca voi incerca in cel mai scurt timp( adica Grasa de anul asta o pun la invechit….)
presupun ca si nitica lamaie pentru a nu oxida avocadoul, nu strica?
Corect presupui 🙂
Interesant tare!!!
Dar ma intreb, linga pere si Roquefort, oare s-ar potrivi o Grasa de vinoteca?
Nu stiu, dar promit ca voi incerca in cel mai scurt timp( adica Grasa de anul asta o pun la invechit….)
Si o s-o bem in zece ani si mai bine? 🙂