Ce se-ntâmplă, primisem mai demult de la prietenul ovidiucro un tenculeț de rețete pe care, din motive organizatorice, am convenit să le amânăm. Și, cum de obicei se întâmplă în împrejurări de genul ăsta, le-am pus așa de bine că nu le-am mai găsit. Din fericire, căutând, firește, altceva, am dat astăzi peste ele. Și cum postul s-a terminat, iar de rețete complicate sigur n-aveți chef, bag mâna-n foc că excelentele tartine calde de mai la vale vi se vor părea cât se poate de tentante. Drept pentru care, Ovidiu, ai legătura!
Ingrediente:
1 lingura ulei de măsline, 1 cățel usturoi zdrobit, 1 ceapa mare roșie tăiată sferturi, 225 g ciuperci, tăiate felii, 175 g frunze spanac, 4 felii groase de pâine alba, 125 g brânză, mărunțită
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul foarte bine. Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, se călesc ceap și usturoiul 3-4 minute. Se adaugă ciupercile și se mai călesc încă 3-4 minute. Se adaugă spanacul și se înăbușă până se înmoaie.
Se prăjește pâinea la prăjitorul de pâine. Se așează amestecul de legume peste pâine, se asezonează cu sare și piper. Se acoperă cu brânză și se da la cuptor pana ce brânză s-a topit.
Se servește imediat.
Un pahar de vin alb sec (de pildă un Sauvignon Blanc) își va găsi cât se poate de firesc locul lângă tartinele noastre calde.