• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pâine prăjită cu legume și brânză

May 03, 2011 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete de la cititori, Rețete lacto-vegetariene 0


Ce se-ntâmplă, primisem mai demult de la prietenul ovidiucro un tenculeț de rețete pe care, din motive organizatorice, am convenit să le amânăm. Și, cum de obicei se întâmplă în împrejurări de genul ăsta, le-am pus așa de bine că nu le-am mai găsit. Din fericire, căutând, firește, altceva, am dat astăzi peste ele. Și cum postul s-a terminat, iar de rețete complicate sigur n-aveți chef, bag mâna-n foc că excelentele tartine calde de mai la vale vi se vor părea cât se poate de tentante. Drept pentru care, Ovidiu, ai legătura!

Ingrediente:

1 lingura ulei de măsline, 1 cățel usturoi zdrobit, 1 ceapa mare roșie tăiată sferturi, 225 g ciuperci, tăiate felii, 175 g frunze spanac, 4 felii groase de pâine alba, 125 g brânză, mărunțită

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul foarte bine. Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, se călesc ceap și usturoiul 3-4 minute. Se adaugă ciupercile și se mai călesc încă 3-4 minute. Se adaugă spanacul și se înăbușă până se înmoaie.
Se prăjește pâinea la prăjitorul de pâine. Se așează amestecul de legume peste pâine, se asezonează cu sare și piper. Se acoperă cu brânză și se da la cuptor pana ce brânză s-a topit.
Se servește imediat.

Un pahar de vin alb sec (de pildă un Sauvignon Blanc) își va găsi cât se poate de firesc locul lângă tartinele noastre calde.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Rulouri de paine cu doua umpluturiRulouri de paine cu doua umpluturi Sandviciuri rulate, cu brânză și verdețuri Budinca de morcovi cu ceapa si branzaBudincă de morcovi cu ceapă și brânză Pâine de casă pentru toate gusturile

  • branza, ceapa, ciuperci, cuptor, paine, spanac, tartine

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved