• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui piccata, interpretat de Trisha Yearwood

Sep 09, 2011 costachel Mozaic, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de vedete 3


Dacă sunteți fani ai muzicii country, cu siguranță ați auzit de Trisha Yearwood. Sau poate măcar de soțul ei, Garth Brooks. Dacă nu, asta e, ideea era că Trisha a scos deja două cărți de bucate (Georgia Cooking in an Oklahoma Kitchen: Recipes from My Family to Yours, apărută în 2008 și Home Cooking with Trisha Yearwood: Stories and Recipes to Share with Family and Friends, în 2010), fiind deja o prezență notabilă pe lista celebrităților care nu numai că se descurcă în bucătărie, dar reușesc să le dea idei și altora. Și, cum recent am avut ocazia să răsfoiesc ce-a de-a doua lucrare, mi-am zis că n-ar fi rău să vă povestesc și dumneavoastră o rețetă de-acolo. Adică, așa cum deja ați dedus din titlu, versiunea ei de pui piccata. Mie mi s-a părut interesantă, așa că pot s-o recomand tuturor, nu doar iubitorilor genului de muzică ce i-a făcut celebri pe cei doi soți. În fond, e treaba fiecăruia ce muzică ascultă la masă, nu?

Acest fel de mâncare este rezultatul unei colaborări între doi oameni care nici măcar nu s-au întâlnit vreodată! Este vorba despre vecina lui Beth, Hope Kozma, și un prieten din Monticello, Georgia, Workman Stone. Ambii fac un pui piccata absolut delicos, așa că am luat ce a fost mai bun de la fiecare. Iar dacă nu vă plac caperele, le puteți înlocui, pentru o alternativă gustoasă, cu mazăre verde congelată.

Pentru 4-6 porții:,
¼ ceașcă ulei de măsline,
2 ouă mari,
½ ceașcă făină,
½ ceașcă parmezan ras,
½ kg piept de pui, fără oase și piele, feliat,
5 linguri unt,
½ linguriță usturoi tocat,
1 ceașcă supa de pui,
1 borcănel de 100 g capere (trebuie clătite și scurse),
1 lingura de suc proaspăt de lămâie,
1,5 linguri de oțet de vin alb,
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc potrivit.

Bateți ouăle într-o farfurie adâncă. Într-un vas separat, amestecați făina cu parmezanul. Treceți bucățile de pui prin ouă și apoi prin amestecul de făină și brânză.

Adăugați 2 linguri de unt peste uleiul încălzit și, atunci când se topește, puneți pieptul panat în tigaie. Prăjiți 3-4 minute pe fiecare parte, până când se rumenește frumos. Puneți carnea deoparte, pe un platou.

Adăugați în tigaie restul de 3 linguri de unt și usturoiul. Căliți timp de 30 de secunde, cu grijă să nu-l ardeți. Stingeți cu supa de pui, adăugați caperele și amestecați. Fierbeți totul timp de 3-5 minute, până când sosul scade la jumătate. Adăugați atunci zeama de lămâie și oțetul.

Când începe să fiarbă din nou, puneți carnea înapoi, acoperind-o bine cu sos. Puneți capacul și mai fierbeți 8-10 minute, la foc mijlociu, până când sosul se mai îngroașă, iar puiul este fiert. Presărați pătrunjel tocat și serviți.

În cazul în care sosul vi se pare prea agresiv, înlocuiți oțetul cu 1/2 cană vin alb.

De la Beth: Dacă utilizați piept de pui netăiat, aplatizați bucățile cu un cioacan de carne, să obțineți o grosime uniformă.

Cât despre ce-nseamnă piccata în rețetele italiene originale, vom mai vorbi, sper, altădată și mai pe larg, că doar n-au intrat zilele-n sac. A, iar Beth este sora cântăreței. Na, că uitam să vă spun!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Pui prajit in crusta de mustarPui prăjit în crustă de muștar Pui cu susan si sos dulce-acrisorPui cu susan și sos dulce-acrișor Pui cu conopidăPui cu conopidă, smântână și lămâie Pui cu sos de vin rosuPui cu sos de vin roșu

  • capere, lamaie, oua, pane, parmezan, piept, pui, sos, tigaie

3 thoughts on “Pui piccata, interpretat de Trisha Yearwood”

  1. aphextwinz 09/09/2011 at 17:02

    Am facut (fireste, dupa o alta reteta) piccata din cotlete de miel. Acum na, poate italienii au comentat ca nu asa se face (sunt mari carcotasi), zic de piccata mea. Dar tare buna a fost, daca va faceti curaj sa incercati odata cu cotlete micute de miel, ce pot sa zic, o sa imi faceti pofta, ca la noi, momentan, mai usor cu carnea ca se varsa clapele, vorba aia.

    Sanatate!

    Reply ↓
  2. Peccatum 09/06/2012 at 22:15

    Asteptand sa inceapa Germania Portugalia am zis sa fac ceva mai usurel si cum reteta asta o aveam pastrata in folderul rapide am zis sa o incerc. Oh my, un raport fantastic timp gust, absolut delicioasa. 10x again pentru inspiratie .

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/06/2012 at 09:49

      Cântă bine Trisha Yearwood, nu? 😀 Acuma, serios, rețeta ei de pui piccata chiar mi s-a părut cea mai reușită din carte și de asta am selectat-o. Mă bucur foarte mult că ți-a plăcut 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved