• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui cu sos de vin roșu

Oct 19, 2010 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 4


Pui cu sos de vin rosu

Tare mult parfum franțuzesc mai are acest grozav pui cu sos de vin (poate și pentru că seamănă bine și cu celebrul coq au vin)! Numai că marinarea inițială îi schimbă puțin gustul, făcându-l și mai interesant. Iar dacă mai adaug că nu se face greu deloc, se cheamă că am cam terminat introducerea și vă pot invita să trecem în bucătărie

1 kg de carne de pui,
500 ml vin rosu,
2 morcovi, curățați și tăiați cubulețe,
250 g arpagic (sau cepe cât mai mici),
3 căței de usturoi,
1 linguriță de piper boabe,
1 frunză de dafin,
1/2 linguriță cimbru uscat,
20 g unt,
1 lingură de ulei,
250 g ciuperci,
250 g costiță,
2 linguri de faină,
sare.

Puiul, bine curățat și, eventual, despielițat, trebuie să-l puneți la marinat peste noapte, la frigider, cu vinul, morcovii, arpagicul curățat, usturoiul așijderea și piperul boabe.

A doua zi scurgeți carnea și legumele, păstrând însă și lichidul.

Rumeniți într-o tigaie, în ulei și separat, puiul și legumele. Puneți-le într-o cratiță (de preferință de fontă emailată).

Turnați în tigaie marinata, lăsați-o sa dea într-un clocot și turnați-o peste pui și legume.

Puneți vasul pe foc, sărați, acoperiți cu capacul și lăsați totul să fiarbă, la foc foarte mic, până se înmoaie bine carnea (1-2 ore pentru puiul de baterie, mai mult pentru cel de curte), adăugând, cam cu o oră înainte de fi gata, și cimbrul.

Separat, căliți în unt ceapa și arpagicul. Când e gata carnea, puneți-le și pe ele în cratiță, adăugați și făina (dezlegată în 3-4 linguri de apă rece), mai fierbeți vreo 10 minute (cât să se cunoască bine între ele) și cu asta basta.

Cel mai bine la acest pui cu sos de vin merg cartofii, fie ei natur ori piure.

Vinul? Apoi cât o fi puiul de pui, dacă-i făcut precum mai sus, atunci n-are ce cauta în pahar vreun alb, ci numai unul roșu. Iar dacă mă-ntrebați pe mine, sigur Pinot Noir ar trebui să fie.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Pui cu ciuperci și costiță Pui cu șampanie Friptură de vită la cuptor cu sos de vin roșu Cocoș cu sos de vin (Coq au vin)

  • arpagic, ciuperci, costita, Franta, marinare, morcovi, pui, pui cu ciuperci, sos, vin

4 thoughts on “Pui cu sos de vin roșu”

  1. traian 01/02/2011 at 20:39

    Foarte bun!!! Am mincat in seara asta de “am facut burta bardan” , cum ar zice fiul meu. Recomand si la altii. Musai cu vin rosu. Am fost reticent la costita (eu am exclus porcul din dieta din motive … de mine stiute), am facut astazi exceptie si nu-mi pare rau. Repet : Foarte bun!!

    Reply ↓
  2. Costachel 02/02/2011 at 08:12

    Iubesc exceptiile care confirma (nu neaparat regula!) 🙂

    Reply ↓
  3. traian 26/02/2011 at 13:41

    Am un cocos de 6 luni ( varsta, ca in frigider il am de cateva zile), productie socrul meu, si astazi vreau sa ii vin de hac .Ciupercile sunt niste ghebe de padure culese de pe la Brasov, iar vinul un Merlot, colorat bine pentru zona noastra, de pe valea Prutului, un pic mai jos de Husi ( Berezeni). Costita de peste drum de la magazin, si… daca iese bine mai vorbim.
    Daca iese ca tura trecuta, mai fac si maine!

    Reply ↓
  4. Costachel 26/02/2011 at 18:14

    Noroc ca de-abia mancasem cand am citit… 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved