• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui cu susan și sos dulce-acrișor

Nov 25, 2010 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 0


Pui cu susan și sos dulce-acrișor

Rețeta asta de pui cu susan și sos dulce-acrișor am descoperit-o acum vreo 15 anișori, pe vremea când Bogdan și cu mine tare am fi vrut să gătim chinezește, dar nu prea aveam de unde și cum sa ne procurăm ingredientele (când văd azi în hypermarketuri sos de soia de măcar 2-3 feluri…). Așa că nu, nu prea e chinezărie mâncarea de mai la vale, dar e foarte gustoasă și sunt ferm convins că amatorii de sosuri dulci-acrișoare îmi vor mulțumi

Așadar:

8 ciocanele de pui (sau poate 4 pulpe întregi),
1 ceapă mare,
1-2 căței de usturoi,
1-2 roșii,
3 linguri de zahăr pudră,
100 g ananas din compot,
1 lingură de amidon alimentar din porumb,
1 lingură de oțet,
2 linguri de boabe de susan (prăjite puțin, în prealabil, într-o tigaie antiaderentă, pe sec),
3 linguri de ulei (de floarea soarelui sau de porumb, nu de măsline),
sare și piper.

Curățați și tocați ceapa și usturoiul. Opăriți roșia, dați-i jos pielița, tăiați-o cubulețe Tăiați și ananasul, dacă-i cazul.

Încălziți uleiul într-o cratiță corespunzătoare și rumeniți carnea pe toate părțile. Adăugați ceapa, usturoiul, zaharul, roșia și ananasul. Prăjiți totul cam 10 minute, amestecând regulat.

Micșorați focul, adăugați amidonul amestecat bine cu oțetul, puneți capacul și mai fierbeți timp de 25 de minute, timp în care mai stropiți din când în când carnea cu sosul format.

Când e gata, scoateți carnea, puneți-o pe farfurii, turnați sosul (eventual trecut prin sită) peste ea și presărați susanul rumenit. Simplu, nu?

Puteți servi acest pui cu susan și sos dulce-acrișor cu orez, dar și cu piure. Cât despre vin, știu ca-i dificil, dar aș încerca un demisec mai aromat: Pinot Gris, Traminer, cam pe-acolo…

S-ar putea să vă intereseze și:

Pui dulce-acrișor în stil cantonez Default ThumbnailMuschi de porc cu sos dulce-acrisor Pește cu ananas și sos dulce-acrișorPește cu ananas și sos dulce-acrișor Cotlet dulce-acrisor cu stiuleti mici de porumb

  • ananas, dulce-acrisor, friptura, pui, pulpa, rosii, sos, susan

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved