• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui cu conopidă, smântână și lămâie

Aug 29, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 0


Pui cu conopidă

Dintre multele rețete de pui cu conopidă care există pe lumea asta, am ales-o pe cea de mai jos pentru că se face foarte repede și este extraordinar de bună și de fină. Coaja rasă a lămâii îi da un parfum grozav și singura problemă de care trebuie să aveți grijă este legată de timpul de fierbere al conopidei, care conopidă trebuie să rămână ușor crocantă (dacă ați trecut-o din fiert, ce mai la deal, la vale, nu mai e bună). În rest, orice debutantă în arta culinară se poate apuca de aceasta rețetă, fiindcă de-a dreptul banală (mă refer la simplitatea execuției, nu la gust!).

Hai să vedem ce ne trebuie pentru 4 persoane:

1 pui,
1 conopidă măricică,
200 g smântână groasă,
100 g unt,
1 lămâie,
1 legătură de pătrunjel,
sare,
piper.

Curățați puiul, decupați-l, sărați-l, piperați-l și rumeniți-l repede pe toate fețele într-o cratiță cuprinzătoare. Când e gata operațiunea, puneți capacul și lăsați-l la înăbușit vreo 20 de minute (sau mai mult, dacă e pui de curte).

În timpul asta fierbeți conopida, desfăcută în buchețele, în apă sărată (sau, și mai bine, în aburi), având grija, repet, să rămână ușor crocantă.

Radeți coaja lămâii (ați spălat-o, da?), stoarceți-o fără milă și amestecați totul (adică zeamă plus coajă) cu smântâna.

Spălați pătrunjelul, uscați-l, curățați-l și tocați-l mărunt.

Când e gata puiul, adăugați conopida și smântâna parfumată, amestecați cu grija, lăsați mâncarea să mai dea 2-3 clocote, reglați din sare și piper, stingeți focul, presărați pătrunjelul, beți un pahar de vin, că-l meritați, și serviți. Cu orez, cu piure, cu paste, cu ce doriți dumneavoastră.

Vinul? Unul la fel de fin și de elegant, așa cum numai un Chardonnay reușit poate să fie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Conopida cu ghebe si smantana la cuptorConopidă cu ghebe și smântână la cuptor Conopidă gratinată cu piept de pui și ciuperci Conopidă gratinată cu ciuperci Budinca de conopidaBudincă de conopidă

  • conopida, lamaie, pui, smantana, tigaie, unt

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved