• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cotlet dulce-acrisor cu stiuleti mici de porumb

May 07, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de fripturi 0


Cam lung titlul mancarii asteia, dar zau daca am cum sa-l scurtez. Si, in fond si la urma-urmei, nici nu prea conteaza, nu? Principalul e ca reteta sa fie foarte gustoasa, spectaculoasa si deosebita. Si este, pentru ca imbina in ea, pe langa aspectul deosebit, arome si gusturi care ne poarta din China si pana in Mexic, trecand insa si pe insoritele maluri ale Meditaranei (cata poezie!). Asa ca vom gasi in farfurie o reteta care este internationala nu pentru ca s-ar face peste tot (ca nu-i friptura cu cartofi prajiti), ci tocmai datorita acestei combinatii deosebite si originale. Dar mai bine sa trecem peste amanunte si sa ne apucam de treaba.

Pentru clasicele noastre 4 persoane avem nevoie de 1 kg de cotlet de porc (cu tot cu coaste), 2 linguri de miere, 350 g stiuleti mici de porumb (din conserva), 2 linguri de otet, 2 linguri de sos de soia, 1 lingurita de ghimbir proaspat ras (sau numai 1/2, daca e uscat), 4 catei mari de usturoi, 2 frunze de dafin, maruntite bine, cate 1 lingurita de cimbru si rozmarin uscate (sau cate 1 lingura rasa, daca-s proaspete), ulei de masline.

Amestecati intr-un castronel mierea, otetul si sosul de soia. Adaguati putin ulei, ghimbirul, usturoiul zdrobit si celelalte condimente. Turnati amestecul peste carne si frecati bine cu mainile, astfel incat sosul sa patrunda si sa acopere carnea cat mai uniform. Acoperiti varfurile coastelor cu folie de aluminiu alimentar si puneti friptura intr-un vas termorezistent. Bagati totul in cuptorul bine incins unde trebuie sa stea, la foc potrivit spre mare, circa 1 1/2 ore (va mai spun o data, timpii si temperaturile pe care vi le indic sunt absolut orientative, pentru ca oricum va cunoasteti cuptorul mult mai bine decat mine). Stropiti des carnea cu sosul format adaugand, daca e cazul, putina apa.

Scurgeti bine stiuletii cei mici si puneti-i langa friptura, tavalindu-i bine prin sos, cam cu un sfert de ora inainte de a fi gata totul. Scoateti din cuptor, lasati carnea sa se odihneasca vreo 10 minute si serviti.

O Feteasca Neagra de Dealul Mare este taman ceea ce-i mai lipseste. Nu-i asa?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailMuschi de porc cu sos dulce-acrisor Default ThumbnailCotlet de porc cu mere coapte si sos de coacaze Pui dulce-acrișor în stil cantonez Cotlet de porc în crustă de roșii uscate, rozmarin și miere

  • cotlet, cuptor, friptura, miere, porc, porumb, reteta, sos de soia

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved