• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cotlet de porc în crustă de roșii uscate, rozmarin și miere

Aug 07, 2011 costachel Fripturi la cuptor, Fripturi la grătar, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de fripturi 0


În ciuda denumirii lejer fițoase, rețeta care urmează nu reprezintă altceva decât o friptură la cuptor extrem de simplă și tare gustoasă, numai bună ca să rezolve spectaculos o masă mai mult sau mai puțin festivă. Habar n-am dacă italienii chiar își onorează astfel cotletele (chit că roșiile uscate și rozmarinul îi cam bagă în categoria suspecților principali), însă n-avem timp acuma să stabilim paternități. Mai bine haidem în bucătărie, că acuși sosesc musafirii!

1 cotlet de porc, dezosat (cam 1 kg, să zicem),
1 borcan de roșii uscate în ulei, 1 ceapă,
2-3 căței de usturoi,
câteva fire proaspete de rozmarin (echivalentul a 3 linguri, să zicem),
2 linguri de miere,
1 lingură de ulei,
sare și piper.

Frecați mai întâi bucata de cotlet cu ulei, sare, piper și lăsați-o să stea în frigider vreo jumătate de oră.

Scurgeți bine roșiile, tăiați-le bucăți. Curățați ceapa și usturoiul, tăiați-le și pe ele. Puneți-le în robot împreună cu roșiile, mierea și rozmarinul. Mixați până obțineți o pastă, cu care veți unge bine și uniform cotletul.

Băgați friptura în cuptorul încins dinainte la foc mijlociu (200ºC) și coaceți timp de 40-50 de minute (depinde și de grosimea bucății de carne), întorcând cotletul la jumătatea duratei. Aveți grijă ca, pe toată durata procesului, carnea să fie cât mai bine acoperită cu „glazura” (dacă e cazul, luați compoziția căzută cu o lingură și refaceți crusta).

Scoateți, lăsați în repaus vreo 10 minute și serviți (e mai spectaculos s-o tăiați la masă, dar nu-i obligatoriu).

A, și cică s-ar putea pune și pe grătar cotletul nostru astfel dichisit (15 minute pe fiecare parte). Nu știu, n-am încercat, așa că, dacă optați pentru versiunea asta, o faceți pe propria răspundere.

Cât despre vin, un Pinot Noir aș zice, catifelat și pisicos. Că n-are rost să chemăm vreun vin prea războinic la așa o friptură elegantă.

S-ar putea să vă intereseze și:

Somon la cuptorSomon la cuptor cu roșii uscate, rozmarin și usturoi Default ThumbnailCotlet de porc cu mere coapte si sos de coacaze Cotlet de porc cu ienupar Cotlet de porc la gratar cu sos de portocaleCotlet de porc la grătar cu sos de portocale

  • cotlet, cuptor, friptura, gratar, miere, porc, rosii uscate, rozmarin, tava

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved