Amatorii de bucatarie chinezeasca sa nu se bucure! E drept, numele acestei mancari suna foarte cantonez, numai ca n-are, in afara de titlu, nici o legatura. Mai la vale soseste o friptura simpla, foarte usor de facut si cu ingrediente la indemana tuturor.
Presupunand, ca de obicei, ca veti fi patru oameni la masa, deducem ca la indemana stau pregatite 3/4 kg muschi de porc, taiat in doua bucati, 2 morcovi, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben, 150 g arpagic, 300 ml suc gros de rosii, 1 lingura de zahar, 3 linguri de otet, 5 linguri de ulei, sare si piper.
Incepeti cu munca de jos: curatati/spalati legumele, tocati (mai mare) morcovii si taiati ardeii patratele. Rumeniti carnea in ulei, adaugati morcovii, ardeii, arpagicul, sare si piper. Lasati-le vreo 5 minute, sa prinda gust impreuna. Stingeti cu otetul, asteptati pana se evapora, adaugati sucul de rosii si zaharul. Puneti capacul, bagati totul in cuptorul incins si astepati pana e gata carnea (cam o ora). Scoateti, taiati carnea in felii si serviti-o cu legumele si sosul. Daca doriti si o garnitura, aveti de ales, dupa parerea mea, intre orez si piure de cartofi, dar nu ma pot opune in cazul in care doriti altceva.
Parca un Pinot Noir mi s-ar parea mai nimerit, desi otetul, fi-r-ar el sa fie, da peste cap cam orice discutie despre vinul din pahare. In fine, sunt ferm convins ca gasiti dumneavoastra o solutie…