• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Muschi de porc cu sos dulce-acrisor

Oct 07, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de fripturi 0


Amatorii de bucatarie chinezeasca sa nu se bucure! E drept, numele acestei mancari suna foarte cantonez, numai ca n-are, in afara de titlu, nici o legatura. Mai la vale soseste o friptura simpla, foarte usor de facut si cu ingrediente la indemana tuturor.

Presupunand, ca de obicei, ca veti fi patru oameni la masa, deducem ca la indemana stau pregatite 3/4 kg muschi de porc, taiat in doua bucati, 2 morcovi, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben, 150 g arpagic, 300 ml suc gros de rosii, 1 lingura de zahar, 3 linguri de otet, 5 linguri de ulei, sare si piper.

Incepeti cu munca de jos: curatati/spalati legumele, tocati (mai mare) morcovii si taiati ardeii patratele. Rumeniti carnea in ulei, adaugati morcovii, ardeii, arpagicul, sare si piper. Lasati-le vreo 5 minute, sa prinda gust impreuna. Stingeti cu otetul, asteptati pana se evapora, adaugati sucul de rosii si zaharul. Puneti capacul, bagati totul in cuptorul incins si astepati pana e gata carnea (cam o ora). Scoateti, taiati carnea in felii si serviti-o cu legumele si sosul. Daca doriti si o garnitura, aveti de ales, dupa parerea mea, intre orez si piure de cartofi, dar nu ma pot opune in cazul in care doriti altceva.

Parca un Pinot Noir mi s-ar parea mai nimerit, desi otetul, fi-r-ar el sa fie, da peste cap cam orice discutie despre vinul din pahare. In fine, sunt ferm convins ca gasiti dumneavoastra o solutie…

S-ar putea să vă intereseze și:

Cotlet dulce-acrisor cu stiuleti mici de porumb Pui cu susan si sos dulce-acrisorPui cu susan și sos dulce-acrișor Pui dulce-acrișor în stil cantonez Mușchi de porc cu mere

  • ardei, arpagic, cuptor, friptura, morcovi, muschi, porc, rosii, sos

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved