• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cotlet de porc cu mere coapte si sos de coacaze

Nov 13, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de fripturi 0


Ei, da, o friptura spectaculoasa si care da bine pe orice masa festiva. Si poate ca nu strica sa mai preparam si altfel fripturile de porc, sa mai alungam nitel monotonia, ca rau n-are de ce sa ne fie. Mai ales ca porcul, un animal pe cat de murdar, pe-atat de primitor (gastronomiceste vorbind) se bucura foarte mult cand se intalneste cu fructele acrisoare. Nu credeti? Ia sa vedem despre ce-i vorba!

Pentru aceleasi 4 persoane lista arata asa: 1,2 kg cotlet de porc (bucata intreaga, cu tot cu coaste), 120 g costita (taiata in felii lungi si subtiri), 2 cepe mici, 2 catei mari de usturoi, 4 mere, 120 g coacaze rosii, 1 l vin alb sec, 200 ml supa de carne, 150 ml coniac (dar daca ati avea Armagnac mai bine ar fi), 3 linguri de zahar, 3 cuisoare, unt, 1 lingura fecula de cartofi (sau amidon alimentar de porumb), 2 linguri de ulei de masline, sare si piper.

Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Infasurati carnea cu costita si legati de jur-imprejur cu sfoara de bucatarie. Infasurati bucatile de os care ies afara cu folie de aluminiu, ca sa nu se arda si sa strice foamea comesenilor. Rumeniti friptura intr-un vas (care merge dupa aia si la cuptor), in uleiul la care ati adaugat 30 g unt. Adaugati tocatura de ceapa si usturoi, mai caliti putin, stingeti cu supa fierbinte si bagati totul in cuptorul incalzit, la foc zdravan. Coaceti cam 40 de minute, stropind des carnea cu sosul format. Dupa asta, reglati de sare si piper, acoperiti cu o folie de aluminiu alimentar, micsorati putin flacara si mai coaceti 30 de minute (daca-i cazul, adaugati cateva linguri de supa fierbinte).

Spalati merele, uscati-le, eliminati samburii si codita prin scobire si umpleti-le cu unt cat o nuca. Puneti-le intr-o cratita, turnati vinul, zaharul si cuisoarele. Dati in clocot, puneti capacul si fierbeti la foc moale cam un sfert de ora (merele trebuie sa fie fierte, dar sa nu se sfarame). Cand cotletul e gata scoateti-l din cuptor, eliminati sfoara si tineti-l la cald. Turnati sosul ramas intr-o tigaita, adaugati coacazele si coniacul.

Dezlegati fecula cu doua linguri de apa si puneti-o si pe ea in sos. Amestecati bine si lasati sosul sa se ingroase (dar nu prea tare). Puneti cotletul pe un platou, de jur-imprejur puneti merele umplute cu sosul de coacaze si serviti.

Vinul? Grea intrebare. Probabil ca raspunsul corect este Pinot Noir de Dealu Mare, dar cercetarile continua.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cotlet de porc cu sos de mere si hreanCotlet de porc cu sos de mere și hrean Cotlet de porc cu ienupar Cotlet de porc cu sos de portocaleCotlet de porc cu sos de portocale Cotlet de porc în crustă de roșii uscate, rozmarin și miere

  • coacaze, costita, cotlet, cuptor, friptura, mere, porc

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved