• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Bavarez cu alune

Jul 03, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Un dulce usor si racoritor care, datorita ingredientelor, se poate prepara in orice anotimp. Cum nu mai are rost sa va spun ca-i foarte bun (fiindca, altminteri, ce-ar cauta el aici?), sa ne apucam de treaba, ca-i simplu si rapid.

Pentru 4 persoane ne trebuie 250 ml lapte, 250 ml smantana proaspata, 3 galbenusuri, 80 g zahar, 80 g alune de padure rasnite, 1 baton de vanilie, 15 g de gelatina, iar pentru decor 1 lingura de alune de padure curatate, 100 g zahar, ulei (de migdale ar fi optim, vedeti daca mai aveti prin camara! ).

Inmuiati gelatina in apa rece. Faceti o crestatura longitudinala, de la un capat la altul, in batonul de vanilie, puneti-l in lapte si dati in clocot. Stingeti focul, puneti capacul si lasati-l in pace 3 minute. In timpul asta, amestecati intr-un castron galbenusurile cu zaharul si adaugati laptele strecurat, turnat in fir subtire. Transferati amestecul intr-o cratita si incalziti-l la foc moale cateva minute (nu trebuie sa fiarba!), amestecand tot timpul, pana cand crema incepe sa lipeasca de lingura. Stingeti focul, adaugati gelatina scursa bine si amestecati pana cand se dizolva complet. Strecurati din nou, adaugati alunele rasnite si lasati compozitia sa se racoreasca. Transformati smantana (care trebuie sa fie foarte rece) in frisca si amestecati-o cu crema, in momentul in care aceasta incepe sa se inchege. Turnati compozitia intr-o forma mare, sau in 4 mai mici, bagati la frigider si, timp de 3 ore, uitati de ea.

Cam cu jumatate de ora inainte de momentul servirii, puneti pe foc o craticioara ce contine cele 100 g de zahar si 50 ml apa. Fierbeti, fara sa amestecati, pana cand obtineti un caramel blond. Luati de pe foc, adaugati alunele, tavaliti-le bine si transferati-le rapid pe o folie de aluminiu alimentar, unsa cu ulei. Inainte de a pune desertul pe masa, transferati bavarezul pe platou sau pe farfurii si garnisiti-l cu alunele caramelizate.

Ce bem? Sampanie, daca-i o masa festiva, eventual un vin dulce, bun si rece (ce ziceti de o Grasa de Cotnari, dar de colectie?!), iar copiilor dati-le suc, sa nu se naraveasca de mici.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cremă cu alune de pădure Gelatină de cireșe cu cremă de smântână Tartă cu ciocolată Acadele de kiwi cu ciocolată și alune

  • alune, caramel, crema, desert, dulce, gelatina, lapte, oua, rece, reteta, smantana, vanilie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved