• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Acadele de kiwi cu ciocolată și alune

May 09, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de post 0


Acadele de kiwi cu ciocolată și alune

Ei, sigur că nu-i vorba de niște acadele propriu-zise, ci e mai curând o trimitere la modalitatea (foc de simpatică) de prezentare a unor rondele de kiwi, glasate parțial cu ciocolată și garnisite cu ceva alune. Nu e decât un desert neașteptat, tare gustos și teribil de simplu, care poate fi pus cu succes pe orice masă, de la cele, să le zicem, normale, până la cele mai simandicoase, cu musafiri plini de fițe-n cap. Toată lumea va iubi năstrușnicia asta de kiwi cu ciocolată, cu mâna pe inimă v-o spun!

Și, pentru exemplificare, pregătiți, vă rog,

4 kiwi,
150 g ciocolată neagră,
2 linguri de alune de pădure, zdrobite grosier.

Topiți mai întâi ciocolata: la bain-marie, la microundă, în fine, cum vă vine mai la îndemână. Turnați-o într-un castronel și lăsați-o să se răcorească puțin.

Curățați fructele, mâncați capetele și tăiați restul în rondele groase (4-5 dintr-un kiwi). Înfigeți în fiecare o scobitoare mare sau o frigăruie de bambus.

Înmuiați-le, pe rând, în ciocolata caldă, până la jumătate, și puneți-le deoparte, pe hârtie pergament, să se usuce puțin. Când s-au terminat, luați-o de la început, astfel încât fiecare felie să fie înmuiată de două ori. Presărați-le imediat (ca să facă priză bună) cu alunele zdrobite.

În fine, puneți-le la frigider, să stea măcar 30 de minute înainte de a fi servite.

Firește că, dacă doriți, puteți parfuma ciocolata topită cu diverse arome, după cum și alunele ar putea fi înlocuite, după gust, cu nuci, arahide etc. Și desigur că variantele nu se opresc aici.

Cât despre vin, ați putea încerca un roșu (sunt destule care se potrivesc de minune cu ciocolata neagră), dar parcă văd că rondelele noastre de kiwi cu ciocolată vor fi doar un element dintr-un final de masă mai complex, așa că n-aș insista prea tare în direcția asta.

S-ar putea să vă intereseze și:

Spumă de ciocolatăCea mai simplă spumă de ciocolată Kiwi gratinat cu zabaglione Cremă cu alune de pădure Cremă de ciocolată la pahar

  • alune, ciocolata, desert, kiwi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved