Ei, sigur că nu-i vorba de niște acadele propriu-zise, ci e mai curând o trimitere la modalitatea (foc de simpatică) de prezentare a unor rondele de kiwi, glasate parțial cu ciocolată și garnisite cu ceva alune. Nu e decât un desert neașteptat, tare gustos și teribil de simplu, care poate fi pus cu succes pe orice masă, de la cele, să le zicem, normale, până la cele mai simandicoase, cu musafiri plini de fițe-n cap. Toată lumea va iubi năstrușnicia asta de kiwi cu ciocolată, cu mâna pe inimă v-o spun!
Și, pentru exemplificare, pregătiți, vă rog,
4 kiwi, 150 g ciocolată neagră, 2 linguri de alune de pădure, zdrobite grosier.
Topiți mai întâi ciocolata: la bain-marie, la microundă, în fine, cum vă vine mai la îndemână. Turnați-o într-un castronel și lăsați-o să se răcorească puțin.
Curățați fructele, mâncați capetele și tăiați restul în rondele groase (4-5 dintr-un kiwi). Înfigeți în fiecare o scobitoare mare sau o frigăruie de bambus.
Înmuiați-le, pe rând, în ciocolata caldă, până la jumătate, și puneți-le deoparte, pe hârtie pergament, să se usuce puțin. Când s-au terminat, luați-o de la început, astfel încât fiecare felie să fie înmuiată de două ori. Presărați-le imediat (ca să facă priză bună) cu alunele zdrobite.
În fine, puneți-le la frigider, să stea măcar 30 de minute înainte de a fi servite.
Firește că, dacă doriți, puteți parfuma ciocolata topită cu diverse arome, după cum și alunele ar putea fi înlocuite, după gust, cu nuci, arahide etc. Și desigur că variantele nu se opresc aici.
Cât despre vin, ați putea încerca un roșu (sunt destule care se potrivesc de minune cu ciocolata neagră), dar parcă văd că rondelele noastre de kiwi cu ciocolată vor fi doar un element dintr-un final de masă mai complex, așa că n-aș insista prea tare în direcția asta.