Un aperitiv foarte aspectuos și simplu de făcut, care dă o splendida pată de culoare pe orice masă, oricât de festivă ar fi ea. Unde mai pui că e și deosebita, că poate vă veți fi saturat de clasica mixtura urdă plus mărar (dar dacă vă place, eliminați repede cimbrul și busuiocul și astfel obțineți o rețetă de-a dreptul românească. Încă o lovitura data imperialismului!). Ieftin, bun și spectaculos, ce altceva vă mai puteți dori?
Pentru 6-8 persoane vă trebuie
5 ardei grași roșii, 1 kg de urdă, 1 crenguță de cimbru, 1 fir de busuioc, 1 legătură de pătrunjel, 2 linguri de unt.
Coaceți ardeii, curățați-i și lăsați-i să se scurgă bine. Puteți să-i lăsați și o noapte întreagă într-o strecurătoare, dar care să nu fie de metal. (Păcat de zeama lor minunata, dar asta e. Eventual o puteți amesteca într-o vinegreta cu usturoi, cu care veți condimenta o salata de roșii și castraveți. O idee buna, nu?).
Amestecați urda cu untul moale, adăugați apoi verdeață tocată. Tăiați ardeii felii și așezați-i într-o forma de savarină (cu gaură la mijloc). Puneți deasupra lor urda și băgați vasul la frigider, unde trebuie să stea câteva ore.
Scoateți apoi din formă cu grija, așezați preparatul pe un platou, garnisiți mijlocul după plac (cu măsline negre fără sâmburi, măsline verzi umplute cu ardei gras, cubulețe de castravete etc.) și serviți cu pâine prăjită.
Merge de minune cu un vin alb sec, cum ar fi Sauvignonul Blanc.
interesanta reteta ,o pastrez pt ca ador urda