• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de pere cu nuci, cașcaval și maioneză

Feb 06, 2012 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de salate 1


O salată foarte simplă, gustoasă și suficient de spectaculoasă pentru a putea fi pusă, la o adică, și pe o masă nițel mai festivă. Și cum este și foc de rapidă (în vreun sfert de oră ați și terminat-o), zic să trecem direct la lista de cumpărături, care cuprinde

3 pere (de preferință Williams),
70 g nuci,
200 g cașcaval (sau șvaițer, sau gouda, sau…)
1 salată verde,
3 linguri de smântână subțire,
zeamă de lămâie,
arpagic verde,
sare,
piper,

iar pentru maioneză mai adăugați dumneavoastră

1 gălbenuș,
1 linguriță de muștar,
150 ml ulei,
zeamă de lămâie,
sare și piper.

Mai întâi, firește, munca de jos: faceți maioneza (detaliile le găsiți aici), tăiați perele în jumătate, scoateți căsuța cu semințe, apoi feliați-le și stropiți-le cu zeamă de lămâie. Tocați nucile mai mare și rumeniți-le un pic într-o tigaie antiaderentă (pe „uscat”). Curățați, spălați și uscați salata verde, tăiați cașcavalul cubulețe, spălați și tăiați arpagicul verde.

Amestecați maioneza cu smântâna și o parte din nucile rumenite. Puneți într-un castron perele, cașcavalul, restul de nuci, adăugați cam 2/3 din maioneză și amestecați cu grijă, reglând de sare, pipe și acru.

Tapetați un platou cu frunze de salată (celelalte pot fi tăiate mărunt și amestecate cu restul ingredientelor). Puneți peste ele salata și serviți imediat, cu restul de sos separat, că poate cineva o să mai vrea.

Un vin alb ușor și sec (eu vreau Pinot Gris, dar nu-i musai să mă ascultați) și cu asta basta, masa a început cât se poate de bine.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de pui cu mere, nuci și maioneză Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Salata de fasole verde cu nuci si portocaleSalată de fasole verde cu nuci și portocale Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie

  • aperitiv, cascaval, maioneza, nuci, pere, salata, salata verde

One thought on “Salată de pere cu nuci, cașcaval și maioneză”

  1. Dana 09/02/2012 at 18:42

    Rapida, gustoasa, usoara…ne mai putem dori ceva? Am sa o fac si eu.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved