• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de pui cu mere, nuci și maioneză

Feb 02, 2012 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de salate, Salate de pui 0


O salată de pui deloc complicată, dar teribil de gustoasă și care, poate mai mult decât în alte cazuri, constituie un foarte bun punct de plecare spre numeroase variante (despre care vorbim mai târziu). De făcut se face foarte simplu și, în afara faptului că-i numai bună pentru o masă în familie, poate fi la fel de bine oferită unor musafiri oricât de pretențioși, numai talent de decorator să aveți!

Care-i lista de cumpărături?

600 g piept de pui (fiert, înăbușit, copt etc.)
1-2 mere (depinde de gustul dumneavoastră și de dimensiunea lor),
100 g nuci,
400 ml maioneză,
zeama de la 1 lămâie,
pătrunjel,
sare,
piper.

Mai întâi, firește, munca de jos: tăiați puiul și merele cubulețe, mărunțiți nucile (din cuțit și nu faceți exces de zel), curățați, spălați și tocați frunzulițele de la câteva fire de pătrunjel. A, și stropiți merele cu zeama de lămâie, să nu se înnegrească.

Amestecați-le apoi pe toate cu maioneza, puneți salata pe un platou și cu asta basta.

Variante? Păi mai întâi ați putea pune salata pe niște frunze de salată. Apoi ați putea introduce în compoziție și puțină ceapă verde, tocată mărunt. Maioneza ați putea s-o diluați cu puțin iaurt, să fie mai ușoară. Cât despre decor, în afara faptului că e bine să păstrați puțin pătrunjel pentru presărat deasupra, parcă ar fi mai frumoasă salata noastră de pui și cu ceva pete roșii. Poate felioare de ridichi, ori niște cubulețe de roșii, bine scurse, eventual niște coacăze (cine are), sau…

Cât despre vin, eu aș pofti la un Chardonnay. Dar cam orice alb sec o să se potrivească bine, fiindcă nici puiul, nici merele și nici nucile nu-s mofturoase, ba chiar dimpotrivă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de andive, mere, nuci și roquefort Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie Salată de pere cu nuci, cașcaval și maioneză Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer

  • maioneza, mere, nuci, pui, salata

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved