• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de fasole verde cu nuci și portocale

Nov 15, 2010 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de post, Rețete de salate 1


Salată de fasole verde cu nuci și portocale

Da, această salată de fasole verde cu nuci e de post, dar pe cuvânt că merită făcută oricând (apropo, trăiască fasolea congelată!), fiindcă e foarte bună și, pe deasupra, se mai face și tare simplu. Așa că, fără să mai pierdem vremea, vă propun să trecem în bucătărie, că poate mai aveți și alta treabă pe ziua de azi.

500 g fasole verde,
1 portocală,
4 linguri de ulei de măsline,
1 lingură de oțet balsamic,
sare,
piper,
50 g de nuci, mărunțite din cuțit.

Dacă ați cumpărat fasolea verde sub forma congelată, urmați indicațiile de pe pachet. Dacă ați luat-o proaspătă, puneți mai întâi 1 litru de apa la fiert și adăugați 1 lingură de sare. Curățați fasolea și, când apa clocotește, adăugați-o și pe ea în vas. După aproximativ 8 minute gustați (păstăile trebuie să fie fierte, dar să rămână ferme, chiar un pic crocante). Dacă-s gata, scurgeți-le bine și scufundați-le în apa rece (ca să-și păstreze culoarea verde și să nu se înmoaie), după care lăsați-le la scurs.

Pentru sos, stoarceți portocala și amestecați sucul cu ulei, oțet sare și piper. Turnați sosul emulsionat (v-am povestit la vinegrete cum se face mai simplu operațiunea) peste fasolea pe care ați pus-o într-un castron, amestecați, presărați nucile și serviți.

Variante? Câte și mai câte. Puteți, de pilda, înlocui nucile cu alune de pădure sau cu semințe de pin. Puteți înlocui sosul de mai sus cu o vinegreta cu usturoi, de pilda. Sau ați putea adăuga și o hașma, tocată cât de mărunt puteți. Cât despre verdețuri, rămân la libera dumneavoastră apreciere.

Ce bem la o salată de fasole verde? Păi la versiunea originală, cu portocală și oțet balsamic, mi-ar cam plăcea un Pinot Gris, însă la variantele usturoiate parca mai mult aș vrea un Riesling. Dar, între noi fie vorba, cam orice vin alb sec, răcit corespunzător, o să meargă, n-are încotro.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamicSalată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamic Mâncare de fasole verdeMâncare de fasole verde Salată de fasoleSalată de fasole, în trei variante Fasole verde mocănească

  • aperitiv, fasole verde, nuci, otet balsamic, portocale, post, salata

One thought on “Salată de fasole verde cu nuci și portocale”

  1. pansy 15/11/2010 at 17:20

    pai la adaugarea de usturoi ma gandeam si eu.ca eu fac cateodata salata asta,da’fara portocala.am s-o incerc si asa.n-am uitat de povestea cu pietroasele,dar am sa revin la sfarsitul saptamanii cu ea.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved