• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie

Feb 11, 2012 costachel Rețete, Rețete de post, Rețete de salate 0


Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie

Recunosc, din punctul meu de vedere, varianta asta de salată de crudități a fost o improvizație, dacă nu chiar o întâmplare. Adică pur și simplu ingredientele tradiționale se dovediseră, după curățare, insuficiente. Așa că, pentru a putea ajunge la o cantitate satisfăcătoare pentru comeseni, am profitat de prezența sfeclei roșii coapte din castronul de alături (da, urma și o salată de sfeclă, pentru felul doi). Și dacă tot luasem de dimineață niște nuci… Dar, în fine, să nu ne pierdem în amănunte, mai bine să trecem la treabă. Drept pentru care notați cantitățile (cam aproximative, dar oricum salatele de genul ăsta se fac după gustul fiecăruia):

1 țelină potrivită,
4 morcovi,
2-3 mere,
1 sfeclă mijlocie, coaptă și curățată,
50 g nuci,
zeamă de lămâie,
200 g maioneză,
sare și piper.

Curățați legumele crude și merele, dați-le prin răzătoarea mică (n-ați uitat să stropiți țelina și merele cu zeamă de lămâie, să nu se înnegrească, nu?).

Radeți și sfecla, mărunțiți nucile (să se mai simtă, totuși, un pic) și amestecați-le pe toate cu maioneza. Reglați de sare și piper, eventual și de zeamă de lămâie, mai amestecați o dată și cu asta basta.

Variante cu siguranță știți mai multe decât mine. Îmi fac totuși datoria și vă amintesc că maioneza poate fi înlocuită cu un sos normal de salată (și atunci obținem, brusc și evident, o rețetă de post), unii poate vor dori și niște verdeață prin compoziție, iar alte legume decât cele mai sus menționate pot oricând să-și facă apariția, în funcție de plăcerea fiecăruia. Și, dacă doriți o salată mai consistentă, atunci niște cubulețe de piept de pui (fiert, de preferință) s-ar putea să reprezinte o soluție cât se poate de corespunzătoare.

Vinul? Un alb ușor, sec și proaspăt, n-are rost să filosofăm acum despre soiuri, că doar n-or să facă mofturi merele sau nucile (și nici celelalte, de altfel).

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de pui cu mere, nuci și maioneză Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Salată de pere cu nuci, cașcaval și maioneză Salata WaldorfSalată Waldorf

  • maioneza, mere, morcovi, nuci, salata, sfecla rosie, telina

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved