• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer

Jan 11, 2012 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de salate, Rețete lacto-vegetariene 0


O excelentă salată de toamnă-iarnă, tare simplă și foc de gustoasă, ba deasupra și cât se poate de lacto-vegetariană (dar va fi îndrăgită, cu siguranță, toată lumea). Singura problemă ar putea să o constituie timpul necesar sfeclei să se coacă, dar dacă facem excepție de acest moment mai îndelungat, se cheamă că nu vă trebuie mai mult de un sfert de oră pentru realizarea unui aperitiv tare simpatic, potrivit pentru orice ocazie. Merită să intrăm în detalii, nu?

2 sfecle roșii mici, coapte,
2 mere (preferabil din cele mari, cu coaja verde)
10 nuci, curățate,
100 g șvaițer,
200 ml smântână,
1 lingură de iaurt,
suc de lămâie,
arpagic verde,
sare și piper.

Curățați sfecla (presupun că s-a răcit deja) și tăiați-o cubulețe.

Curățați merele (nu și de coajă), tăiați-le unul în felii subțiri, celălalt cuburi (identice ca dimensiuni cu cele de sfeclă) și frecați-le cu zeamă de lămâie, să rămână albe și frumoase.

Tăiați șvaițerul cuburi iar miezul de nucă desprindeți-l în jumătăți (în cazul în care, firește, ați putut să-l păstrați întreg la curățare).

Pentru sos, bateți smântâna cu iaurtul, zeamă de lămâie după gust, sare, piper și arpagic verde tăiat mărunt.

Puneți pe un platou feliile de mere, împrăștiați peste ele, cât mai uniform, toate cubulețele, adăugați miezul de nucă, turnați susul și cu asta basta.

Vinul? Păi cam orice alb ușor și sec se va potrivi fără mari probleme (cine-a mai văzut brânză ori nuci mofturoase?), dar hai să zicem Chardonnay, de dragul sosului de smântână.

S-ar putea să vă intereseze și:

Supă de sfeclă roșie cu mereSupă-cremă de sfeclă roșie cu mere Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie Salată de andive, mere, nuci și roquefort Salată de pere cu nuci, cașcaval și maioneză

  • aperitiv, mere, nuci, salata, sfecla rosie, smantana, svaiter

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved