• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pulpă de miel cu sos de mentă

Feb 21, 2009 costachel Fripturi de miel, Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de miel, Rețete de fripturi 0


Să știți că, dintre toate condimentele, mielul se împacă cel mai bine cu rozmarinul și cu usturoiul. Dar, dacă e ceva mai mare (mai adolescent, să zicem așa), deci mai grăsuț, începe să aibă și alte preferințe, menite să aducă un plus de prospețime în farfurie. Din acest punct de vedere clasică e lămâia dar, după cum vom vedea mai jos, puțină mentă are niște efecte surprinzătoare. Drept pentru care, chiar dacă vă place carnea de miel usturoiată bine, tot merita să încercați măcar o dată și friptura de mai jos.

Ingredientele pentru 4 persoane sunt:

1 pulpă de miel de circa 2,5 kg,
1 lingură cu vârf de rozmarin proaspăt tocat,
supă,
sare,
piper,

iar pentru sos vă mai trebuie

1 legătură de mentă proaspătă,
8 linguri de oțet de vin alb,
4 linguri de apă,
1 lingura de zahăr.

Amestecați sarea, piperul și rozmarinul și frecați bine pulpa de miel cu acest amestec. Puneți carnea într-o tava unsă cu ulei, care să fie, pe cât posibil, de dimensiunea pulpei. Băgați tava în cuptorul încins, la foc mijlociu spre tare, și frigeți carnea timp de 20 de minute, cu capacul pus, stropind-o din când în când cu supa caldă. Scoateți capacul, reduceți puțin flacăra și continuați coacerea timp de circa 50 de minute.

În acest timp, preparați sosul. Puneți apa și zahărul într-o crăticioară. Încălziți amestecul la foc mic, amestecând tot timpul, până când zaharul se dizolvă complet. Închideți flacăra, adăugați menta tocata și oțetul (dacă doriți, mai puteți adăuga zahăr). Lăsați sosul să se răcească.

Serviți mielul cald, stropit cu zeama care a rămas în tava, iar sosul de menta (pe care, în prealabil, l-ați pasat sau l-ați trecut prin sită) îl veți pune în sosieră.

Cât despre vin, ia să vă recomand un Viña Tobia Rosado, că tot v-am povestit despre el nu demult.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pulpă de miel cu sos de usturoi Friptură de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin Friptura de miel la tava cu usturoiFriptură de miel la tavă cu usturoi Friptură aromată de miel la grătar

  • cuptor, friptura, menta, miel, rozmarin, tava

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved