• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pulpă de miel cu sos de usturoi

Oct 30, 2008 costachel Fripturi de miel, Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de miel, Rețete de fripturi 0


Tare gustoasă mai e și versiunea asta de friptură de miel la tavă! O rețetă în care lămâia și usturoiul își schimba cu voioșie rolurile, prima folosindu-se pentru împănare, în ce în sos intră cel de-al doilea. Și cred că e chiar cat se poate de potrivita pentru cei care strâmbă din nas atunci când aud de miel, fiindcă friptura de mai jos întrece orice așteptări și poate sta, fără complexe, pe absolut orice masa.

Asa ca, pentru 4 persoane, dotați-vă cu

1 pulpă de miel de circa 1 kg,
2 lămâi,
1 fir de cimbru,
1 frunză de mirt (nu-i musai),
3 linguri de ulei de măsline,
sare,
piper.

Cât despre sos, pentru el aveți nevoie de

6 căței mari de usturoi,
200 ml supă de legume,
zeama de la 1/2 lămâie,
1 linguriță de piper verde,
sare.

Curățați carnea de miel și, cu ajutorul unui cuțit subțire și foarte bine ascuțit, faceți niște incizii, în care băgați partea galbenă de la coaja celor 2 lamai, tăiată fâșiuțe.

Ungeți o tava cu ulei, puneți în ea viitoarea friptură și pulpa de la 1 lămâie, tăiată bucățele. Adăugați ierburile aromate și sucul de la cealaltă lămâie. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și puneți-o în cuptorul încălzit, la foc tare, pentru circa 1 ora. La jumătatea coacerii întoarceți carnea, sărați și piperați. Când e gata, o scoateți din cuptor și o țineți la cald.

Curățați usturoiul, opăriți-l în apă sărată, în care ați pus și zeama de lămâie, timp de 3-4 minute. Îl scoateți și-l pisați într-un mojar, cu puțină sare și boabele de piper verde. Încălziți supa într-o cratiță, adăugați pasta de usturoi și fierbeți totul circa 10 minute. Adăugați zeama care s-a format la frigerea mielului (strecurată) și continuați fierberea până când sosul începe să se îngroașe (circa 10 minute). Sărați și piperați la final.

Tăiați carnea și serviți-o cu sosul călduț.

În pahare, ideală ar fi o Băbească Neagră, că-i destul usturoi care trebuie stins. Dar și un alt roșu ușor, sau un roze mai vânjos și mai acid o să se descurce minunat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pulpă de miel cu sos de mentă Friptura de miel la tava cu usturoiFriptură de miel la tavă cu usturoi Friptură de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin Costițe de miel umplute cu nuci și stafide

  • cuptor, friptura, lamaie, miel, mirt, tava, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved