• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Porc cu sos de portocale

Jul 17, 2008 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de fripturi 0


Sa presupunem, iubitele mele doamne, ca iar ati aflat in ultima clipa ca aveti invitati seara la masa. Pe deasupra, mai stati si prost cu banii, care nu v-ajung nicidecum sa cumparati carne de-o friptura zdravana. Cu toate acestea, nu vreti nicidecum sa va stricati reputatia de buna gospodina si vreti sa le oferiti invitatilor dumneavoastra o mancare sa va tina minte. Acuma eu stiu ca sunteti pregatita pentru orice situatie si aveti oricand cativa asi prin cele maneci, dar poate ca o sa va placa si reteta de mai jos, care are patru calitati fundamentale: e foarte buna, e spectaculoasa, e usor de facut si, mai presus de orice, e relativ ieftina (ca ieftin-ieftin nu prea mai e nimic).

Asadar, pentru patru persoane avem nevoie de 1 picior de porc (neafumat!) de circa 2 kg (cu tot cu os), 50 g unt, 1 pahar de vin alb sec, 1 paharel de coniac, 3 morcovi, 3 portocale, 2 frunze de dafin, 1 ramurica de cimbru, sare si piper.

Curatati morcovii, spalati-i si taiati-i rondele subtiri. Topiti untul intr-o cratita (de preferinta ovala, ca e mai comoda in cazul asta), adaugati morcovii si caliti-i 5 minute. Adaugati piciorul de porc, spalat si uscat; rumeniti-l pe toate partile. Turnati coniacul si, dupa ce acesta s-a evaporat, vinul. Adaugati dafinul si cimbrul, sarati, piperati, acoperiti cratita si fierbeti totul, la foc foarte moale, timp de doua ore, intorcand din cand in cand carnea.

Spalati portocalele, uscati-le si taiati coaja (numai partea portocalie) in fasii subtiri, pe care le opariti 1 minut in apa clocotita. Scoateti carnea din cratita si tineti-o la cald. Treceti sosul prin sita, adaugati sucul filtrat de la doua portocale, cojile oparite si puneti-l din nou in cratita si fierbeti-l inca 3 minute.

Taiati carnea felii subtiri, puneti-le pe un platou si acoperiti-le cu sosul fierbinte. Un vin rosu parfumat (ce ziceti de un Pinot Noir?) merge perfect, daca nu uitati sa-l serviti la temperatura care trebuie (12-13 grade).

Si-acuma uitati-va pe fetele comesenilor. Asa-i c-am avut dreptate?

S-ar putea să vă intereseze și:

Cotlet de porc cu sos de portocaleCotlet de porc cu sos de portocale Cotlet de porc la gratar cu sos de portocaleCotlet de porc la grătar cu sos de portocale Default ThumbnailMuschi de porc cu sos dulce-acrisor Friptura de porc cu prazFriptură brezată de porc cu praz

  • cratita, friptura, morcovi, porc, portocale, reteta, sos

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved