• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cotlet de porc cu sos de portocale

Jun 20, 2012 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de fripturi 1


Cotlet de porc cu sos de portocale

Încă o filă din frumoasa poveste de iubire dintre carnea de porc și fructe. Cam așa aș putea să descriu, pe scurt, rețeta de cotlet de porc cu sos de portocale de mai la vale. Și, pe deasupra, e vorba despre o demonstrație strălucită că nu-i nevoie să fii prea sofisticat ca să ai succes. Friptura de mai la vale e pe cât de simplă, pe atât de bună.

4 felii de cotlet de porc (175-200 g bucata),
1 vârf de linguriță de boia,
1 vârf de linguriță de piper proaspăt râșnit,
175 ml suc de portocale,
1/2 linguriță de coajă rasă de portocală,
2 linguri de zahăr (sau după gust),
6 cuișoare,
2 linguri de făină,
puțin ulei,
sare.

Amestecați boiaua cu piperul și frecați bine carnea cu condimentele. Prăjiți cotletele ușor, pe ambele părți, până se rumenesc un pic.

Dizolvați zahărul în sucul de portocale. Adăugați coaja rasă și cuișoarele. Turnați amestecul peste cotlete, în tigaie. Puneți capacul și fierbeți cam 20 de minute (depinde și de grosimea feliilor).

Scoateți carnea, puneți-o pe farfurii încălzite. Frecați bine făina cu 3 linguri de apă, turnați amestecul peste zemurile din tigaie și fierbeți, amestecând, cam 2 minute (sau până când sosul capătă consistență).

Eliminați cuișoarele, reglați sosul de sare, turnați-l peste cotlete și serviți imediat, cu ce garnitură vă place.

Cât despre vin, un roșu ușor și mai mătăsos (Pinot Noir, Burgund, cam pe-aici) ar trebui să reprezinte alegerea corectă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cotlet de porc la gratar cu sos de portocaleCotlet de porc la grătar cu sos de portocale Porc cu sos de portocale Default ThumbnailCotlet de porc cu mere coapte si sos de coacaze Cotlet de porc cu sos de smantana, mustar si tarhonCotlet de porc cu sos de smântână, muștar și tarhon

  • cotlet, friptura, porc, portocale, sos, tigaie

One thought on “Cotlet de porc cu sos de portocale”

  1. Antonia 21/06/2012 at 12:00

    Oare exista cineva care ar renunt la cura de slabira pt o imbucatura din acest cotlet. Eu una as renunta. Arata exceptional.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved