• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piept de pui spaniol

Jul 25, 2011 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 4


Piept de pui spaniol

Desigur că, pentru excelenta preparație de mai la vale, nu trebuie să vă aduceți puiul de la Madrid sau Barcelona. Nu, vorbim doar despre o rețetă spaniolă de piept de pui, cu sos de roșii, ardei, chorizo și măsline, care demonstrează încă o dată că ibericii, în afara faptului că sunt foarte pricepuți în bucătărie, iubesc la nebunie ardeii grași și nu prea scapă niciun prilej de a strecura ceva felii de chorizo prin mâncăruri ori de câte ori au ocazia.

Ce ne trebuie?

750 g piept de pui, dezosat și fără piele,
2 ardei grași roșii tăiați bucățele,
2 ardei grași galbeni, tot așa,
500 g roșii, curățate de pieliță și tocate cât de mărunt,
încă 4 roșii, tot curățate, dar tăiate cubulețe,
2 cepe, tocate mărunt,
3 căței de usturoi, zdrobiți,
125 g măsline negre, cu sâmburii scoși,
1 pliculeț de șofran,
2-3 crenguțe de cimbru,
250 g chorizo, tăiat rondele,
1 lingură de ulei de măsline,
sare, piper.

Încălziți uleiul într-o tigaie și rumeniți ușor bucățile de piept de pui, pe toate părțile. Dați deoparte, sărați, piperați.

Puneți într-o cratiță cu pereții groși, ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul. Când încep să fiarbă, adăugați pieptul de pui, măslinele, cimbrul, șofranul și feliile de chorizo. Sărați, piperați, acoperiți cratița și fierbeți totul, la foc moale, între 45 și 60 de minute, în funcție de cât de mari sunt bucățile de carne.

Eventual, puteți pune totul într-un vas care merge la cuptor, pe care să-l acoperiți cât mai etanș cu o folie de aluminiu. Scăpați de statul lângă aragaz, lucru deloc de neglijat vara, dar firește că și timpul de coacere se va mări corespunzător.

Ca variante, mai întâi s-ar putea să fiți tentați (eu am fost!) să turnați 1 păhărel de vin înainte de pune mâncarea pe foc. Puțin pătrunjel pus la sfârșit va aduce cu el puțină prospețime, iar chorizo-ul am să-l înlocuiesc data viitoare cu vreun cârnat neaoș (poate Pleșcoi?), ca să românizez un pic preparația.

Cât despre vin, cu siguranță unul roșu. Nu prea greoi, nici prea taninos (că-i vorba, totuși, despre un piept de pui aicea). Un Merlot să fie oare?

S-ar putea să vă intereseze și:

Frigărui cu trei ardei grași Paste cu piept de pui si sos de rosiiPaste cu piept de pui și sos de roșii Paste cu piept de pui, ciuperci si costitaPaste cu piept de pui, ciuperci și costiță Tartă cu piept de pui și roșii

  • ardei, carnati, chorizo, piept, pui, rosii, sofran, Spania

4 thoughts on “Piept de pui spaniol”

  1. aphextwinz 25/07/2011 at 12:53

    Foarte misto reteta dar (pai nu pot fara, ce sa fac) nu as folosi piept ci alte bucati de pui, parerea mea, fireste, nu contrazic reteta. dar e de facut cat mai am ierburi proaspete in geam. Si daca o fi cabanos si nu chorizo, asta e.

    Faza e ca eu nu prea cumpar pui din comert, aproape deloc, daca as face cu bucati de pui de tara ar trebui nitel fiert inainte si pe urma as pune la cuptor si nici cabanos nu prea iau, sa vad daca mai gasesc prin vecini carnati de casa (poate chiar de vanat).

    Numai ca in cazurile de mai sus nu o sa il mai cheme pui spaniol, este?

    Reply ↓
  2. costachel Post author25/07/2011 at 14:47

    Sunt ferm convins ca reteta de mai la deal e, de fapt, o varianta mai moderna, adaptata la pui de hypermarket, dar la origine tot cu pui adevarat era. Cu bucați din toată orătania 🙂

    Cat despre denumire, daca s-ar chema pui cu ardei si rosii, chiar nu m-ar deranja… Spaniol doar pentru musafiri 🙂

    Reply ↓
  3. animaloo 25/07/2011 at 16:17

    reteta de el puios con rosii de catalunia is not spain 😛

    Reply ↓
  4. costachel Post author25/07/2011 at 18:46

    Asa e, catalan s-ar chema 😀

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved