• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Paste cu piept de pui, ciuperci și costiță

Jan 25, 2011 costachel Paste cu carne, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de paste 2


Paste cu piept de pui, ciuperci și costiță

Chiar dacă în imaginea alăturată puteți observa niște frumoase tagliatelle, e bine să știți, de la bun început, că puteți realiza mâncarea asta rapidă și foarte gustoasă cam cu orice tipuri de paste. Cu precizarea că alea scurte și groase (gen penne, maccheroncini etc.) sunt, totuși, preferabile.

Ce-avem nevoie?

400 g paste,
1 piept de pui, dezosat și fără piele,
300 g ciuperci,
50 g costiță afumata,
4 roșii (sau o conserva, firește!),
1 ceapă mica,
2 căței de usturoi (facultativ),
1 bucățică de ardei iute (dacă nu, piper),
vin alb sec (cam o ceșcuță),
ulei,
parmezan (în lipsa, cașcaval),
sare.

Încingeți uleiul într-o tigaie și puneți la călit ceapa, usturoiul și opționalul ardei iute. Adăugați costița, tocată mărunt, și pieptul de pui, făcut cubulețe (v-am spus că se taie mai bine când e parțial congelat?).

Lăsați-le să prindă (puțină) culoare, adăugați și ciupercile, tăiate după plac, sărați, amestecați și stingeți cu vinul. Spre final, adăugați și roșiile, curățate de pielita și mărunțite. Dacă vi se pare că sosul e prea gros, mai adăugați puțin vin. Reglați de sare (și de piper, dacă n-ați pus ardei iute) și cu asta basta.

Fierbeți pastele (ceva tertipuri găsiți aici), scurgeți-le bine și ori le răsturnați în tigaie, ori le puneți într-un castron și turnați sosul peste ele. În ambele variante, presărați o parte din parmezan/cașcaval, iar restul puneți-l într-un castronel, să fie, acolo, pe masa, pentru cine-o mai vrea.

Variante? Păi în primul rand puteți da un parfum italian suplimentar, călind împreună cu ceapa 1 morcov mic tocat și puțină țelină așijderea. Ciupercile pot fi călite separat, în unt, cu puțin usturoi, sau pot fi înlocuite cu 150 g mazăre boabe. Iar ceva verdețuri proaspete (măghiran, pătrunjel, poate busuioc), tocate mărunt presărate și ele deasupra n-au ce să strice, firește, chiar dimpotrivă.

Cât despre vin, o fi țipând costița după unul roșu, dar parcă n-aș lua-o în seamă (decât dacă aș avea norocul să găsesc o Băbească bună!). Așa că tot un alb sec, mai viguros, v-aș recomanda.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Pui cu costita si ciuperciPiept de pui cu costiță și ciuperci Paste cu piept de pui si sos de rosiiPaste cu piept de pui și sos de roșii Paste cu vinete Paste cu vinete si prosciuttoPaste cu vinete și prosciutto

  • ciuperci, costita, maccheroncini, mazare, paste, paste cu carne, paste cu pui, penne, piept, pui, rosii, tagliatelle

2 thoughts on “Paste cu piept de pui, ciuperci și costiță”

  1. simona 13/02/2011 at 10:49

    acuma pregatesc aceasta mancare sper sa-mi iese !salutari!

    Reply ↓
    1. Costachel 13/02/2011 at 13:15

      Sunt sigur c-o sa-ti iasa foarte buna 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved