• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rulouri de paine cu doua umpluturi

Dec 02, 2010 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete de post, Rețete de tocături 2


Chiar nu stiu cum sa botez altfel reteta asta simpla, ingenioasa si gustoasa. Dar nu conteaza prea tare numele, principalul e ca mai la vale urmeaza o preparatie teribil de versatila, care poate fi facuta aproape oricand, iar cele doua umpluturi pe care am sa le dau ca exemplu nu sunt, desigur, altceva decat un punct de plecare. Fiindca, trebuie sa fiu sincer, avem de-a face mai curand cu o improvizatie, menita sa puna in valoare niste resturi. Dar daca e asa de buna, puteam sa fiu hain si sa nu v-o povestesc si dumneavoastra?

Bun, dar sa incepem, fireste, cu inceputul. Pentru 4 persoane, sa zicem mai intai 8 felii de paine la tava, pe care le veti inmuia 4-5 minute in apa (daca-i post), sau poate in lapte, batut sau nu cu 1 ou (daca-i zi de dulce). Scurgeti-le bine, presati-le cu grija (trebuie sa le pastrati, pe cat posibil, forma, ca sa le rulati apoi mai usor), dar ferm, intre palme si deja se cheama ca am pregatit „foile”.

Acum umplutura. Daca-i de post, sa zicem ca o facem din cartofi, asa ca avem nevoie de 2 cartofi, fierti in coaja si curatati, 1 ceapa, tocata cat de marunt si calita in ulei pana se inmoaie, verdeata hacuita marunt, sare si piper, plus optionale cate vreti, evident (poate ardei iute, poate usturoi pisat, poate…). Zdrobiti bine cartofii impreuna cu ceapa bine scursa si cu restul ingredientelor, omogenizati bine, tartinati feliile de paine cu crema asta, rulati si bagati totul in frigider, sa se intareasca putin. A, si sa nu uit: ideea de a le tavali prin pesmet mi-a venit cand era deja prea tarziu, dar nu-i nimic, incerc data viitoare, ca rau nu prea are cum sa fie.

Daca-i zi de dulce, merge o umplutura de carne, si atunci avem nevoie de 200 g carne tocata (prin sita marunta, daca se poate), sare si condimente dupa plac (stiu si eu, usturoi, piper, cimbru, pentru o varianta mai autohtona, sau poate ghimbir, chimen si altele asemenea, pentru amatorii de mancaruri exotice).

Amestecati bine totul si puneti la calit, la foc moale si cu tigaia acoperita, pana cand scade tot lichidul (apropo, mai ales daca vreti carne de vita, nu-i o idee rea sa adaugati si un paharel de vin, ca sa prelungiti fierberea corespunzator). Cand a scazut bine si s-a rumenit usor, scoateti, tartinati, la frigider, deja stiti.

Prajirea, indiferent de umplutura, se face, desigur, in ulei mult, cat sa le acopere, si dureaza numai pana cand devin aurii (3-5 minute). Scoateti-le pe hartie absorbanta si serviti-le calde, eventual cu un sos dupa bunul plac.

Cat despre vin, aici chiar ca nu prea am ce sa va spun, depinde practic exclusiv de umplutura. Un singur lucru doar: orientati-va, indiferent daca va fi alb sau rosu, spre un vin nu prea greu, proaspat si cu aciditate buna, ca sa poata lupta cu succes impotriva prajelii.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Rulouri de costiță cu cartofi și brânză Pâine prăjită cu legume și brânză Pâine umplută cu urdă, șuncă, dovlecei și ardei grași Rulouri de vițel umplute cu ciuperci

  • aperitiv, cald, carne, cartofi, ceapa, paine, rulouri, tocatura

2 thoughts on “Rulouri de paine cu doua umpluturi”

  1. aphextwinz 02/12/2010 at 20:22

    Pot sa spun cum am facut ceva oarecum asemanator? Sa punem la colectie?

    Am presat painea cu sucitorul din dotare (adica o sticla de vin ca nu am sucitor) si pe urma am umplut-o (eu cu sunca si cascaval si verdeturi, nu conteaza), apoi am rulat-o in folie de aluminiu si am copt-o pe plita.

    Numai ca idee de tehnica diferita si foarte simpla, precis is mai bune ale dvs. Si sunt excelente si reci si pregatite din timp cam indiferent de umplutura, se taie super si ies niste imbucaturi de pus pe platou foarte dragute.

    Sanatate!

    Reply ↓
  2. Costachel 03/12/2010 at 08:31

    La mine n-au mai apucat sa se raceasca :-). Dar am notat pentru data viitoare!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved