• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fileuri de pește alb cu sos de portocale

Mar 09, 2009 costachel Rețete, Rețete cu pește 0


Luasem acum vreo săptămână o pungă cu pește alb congelat de la un supermarket. Bazându-mă pe pipăit, aveam înăuntru vreo patru bucăți mari și frumoase, numai bune de gătit în varii moduri. Decât că, după decongelare, am avut surpriza să găsesc o sumedenie de mici fileuri, provenite de la niște peștuți dintre care cel mai solid nu depășise în viata lui 200 de grame. Să fac chiftele? Bună idee, dar nu prea aveam chef. Drept pentru care am început sa răscolesc după rețete, până ce mi-a (re)căzut sub ochi cea din titlu. N-apucasem până acum s-o pun în practică, dar am simțit că i-a venit, în fine, rândul. Și nu mi-a părut rău deloc.

Așadar, pentru 4 persoane, pregătiți

800 g fileuri de pește alb (pot fi și bucăți mari, că sigur va ieși mai aspectuos),
1/2 kg portocale,
50 g unt,
1 lingură de făină,
1 lingura de lichior de portocale (facultativ),
sare,
piper,
nucșoară.

Începeți prin a topi untul. Când s-a încălzit presărați faina, căliți nițel, stingeți cu sucul portocalelor, sărați, piperați, puneți și ceva nucșoară rasa. Fierbeți totul până când sosul se îngroașă puțin. Când e gata, adăugați lichiorul.

Ungeți o tava cu unt, puneți fileurile deasupra, napați uniform cu sos și coaceți totul în cuptorul încins dinainte, la foc mijlociu, timp de 15-20 de minute, în funcție de cât de mari sunt bucățile.

Ca garnitura am preferat orezul, deși niște cartofi natur nu cred că s-ar fi potrivit mai puțin bine. Cât despre vin, am visat la un Pinot Gris sec și-am băut ce-am găsit prin casă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Fileuri de pește alb cu sos de portocale și măsline Peste alb cu ciuperci si smantanaFileuri de pește alb cu ciuperci și smântână Fileuri de pește pane cu parmezan, capere și pătrunjel Fileuri de merlucius cu creveți, dovlecei și șofranFileuri de merlucius cu creveți, dovlecei și șofran

  • cuptor, peste, portocale, unt

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved