• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fileuri de merlucius cu creveți, dovlecei și șofran

Jun 13, 2013 costachel Rețete, Rețete cu pește 0


Fileuri de merlucius cu creveți, dovlecei și șofran

O rețetă de merlucius mult mai simplă decât pare să indice titlul relativ complicat. Pe deasupra, pe lângă faptul că-i foc de gustoasă, mai poate poposi și cam pe orice masă, fie ea una simplă, în familie, fie sărbătorească, cu musafiri simandicoși. Și cum mai e și destul de versatilă (dar detaliem mai la vale), nu pot decât să vă asigur că merită încercată măcar o dată.

Lista de cumpărături zice așa:

600 g fileuri de merlucius (congelate),
făină,
30 g unt,
1 ceapă,
200 g creveți (congelați),
2 dovlecei mici și subțiri (de preferință cu coaja verde),
1 pahar de vin alb sec,
1 plic de șofran,
coajă rasă de lămâie,
mărar,
sare și piper.

Decongelați peștele, spălați-l, uscați-l, tăiați fileurile dacă-s prea mari și dați-le prin făină (scuturați bine excesul). Spălați dovleceii, tăiați-le capetele și tăiați-i julienne.

Topiți untul la foc moale, căliți ceapa tocată până se înmoaie și adăugați bucățile de merlucius. Căliți vreo 3 minute, adăugați creveții (nu-i nevoie să-i decongelați) și dovleceii. Sărați, piperați. Turnați și vinul, amestecat cu șofranul și fierbeți, amestecând din când în când, cu multă grijă, până când sosul începe să devină dens.

Parfumați mâncarea cu mărar și coajă rasă de lămâie, reglați, dacă-i cazul, gustul de sare și piper și serviți imediat, eventual cu o garnitură de orez (ori vreo alta, după plac).

Și sigur că în loc de merlucius puteți folosi și vreun alt pește cu carnea albă, după cum creveții pot fi înlocuiți cu alte fructe de mare sau chiar cu ciuperci. Și dacă doriți un sos mai suav, nu vă împiedică nimeni să adăugați, spre sfârșitul fierberii, una-două linguri de smântână.

Ce bem? Păi Aligote ar trebui să spun prima oară, dar cum acest merlucius e suficient de parfumat, cam orice alb șturlubatic și fructat îl va acompania cât se poate de bine.

S-ar putea să vă intereseze și:

Crochete de pește cu creveți Merlucius cu sos de rosiiMerlucius cu sos de roșii Peste alb cu ciuperci si smantanaFileuri de pește alb cu ciuperci și smântână Fileuri de pește alb cu sos de portocale și măsline

  • creveti, dovlecei, merlucius, peste, sofran

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved