• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fileuri de pește pane cu parmezan, capere și pătrunjel

May 18, 2011 costachel Rețete, Rețete cu pește 1


Fileurile de pește pane care urmează, pe lângă faptul că se fac foarte repede și-s foc de gustoase, mi se par foarte potrivite pentru a fi puse pe orice masă, oricât de simandicoasă. Ce mai, n-au decât calități, drept pentru care chiar nu văd niciun motiv ca să nu vă poftesc în bucătărie, că imediat vedem despre ce-i vorba.

1 kg de fileuri de pește (fără oase, fără piele), de preferință cu carnea albă (șalău, știucă, cod, merlucius etc),
2 ouă,
150 ml lapte,
3-4 linguri de făină (depinde de dimensiunea fileurilor, cu cât sunt mai mici, cu atât ne trebuie mai multă),
pesmet (cam 1 cană, să zicem, dar cu aceeași observație ca la făină),
60 g parmezan ras,
1 legătură mică de pătrunjel,
1 lingură de capere,
sare,
piper,
ulei pentru prăjit.

Mai întâi presărați peștele cu sare și lăsați-l la îndulcit vreo oră. În timpul ăsta, ca să nu vă plictisiți, curățați, spălați, uscați și tocați frunzulițele de pătrunjel, bateți ouăle cu lapte, sare și piper, mărunțiți caperele și amestecați-le cu pesmet, parmezan și pătrunjel.

Dați bucățile de pește prin făină, ouă, amestecul de pesmet și prăjiți-le pe rând în ulei încins, dar la un foc moale, să se pătrundă peștele fără să se ardă „hăinuța”. Când s-au rumenit frumos, scoateți-le pe hârtie absorbantă, să-și lepede surplusul de ulei.

Serviți peștele cald, cu cartofi natur și cu vreun sos mai elaborat (tartar, aioli etc.), sau poate doar cu mujdei ori, și mai simplu, numai cu puțină lămâie stoarsă deasupra. Iar în pahare un Aligote vă rog să turnați

Ei, ați văzut că-i foarte simplu?

S-ar putea să vă intereseze și:

Peste pane surprizaPește pane surpriză Vinete pane cu parmezanVinete pane cu parmezan Cartofi umpluti cu peste afumatCartofi umpluți cu pește afumat și capere Fileuri de pește alb cu sos de portocale și măsline

  • capere, pane, parmezan, patrunjel, pesmet, peste

1 thoughts on “Fileuri de pește pane cu parmezan, capere și pătrunjel”

  1. pansy 19/05/2011 at 13:35

    imi place ideea ! am facut snitele cu pesmt amestecat cu cimbru si parmezan,dar la peste n-am incercat.trebuie sa fie tare bun cu capere si toate cele! am sa incerc,merci de idee!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved