• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Dovlecei umpluți cu brânză

Jun 19, 2009 costachel Mâncăruri cu dovlecei, Rețete, Rețete cu legume, Rețete ovo-lacto-vegetariene 0


Dovlecei umpluți cu brânză

Dacă tot suntem în plin sezon al dovleceilor, m-am gândit c-ar fi păcat să nu profit. Așa că vă ofer și astăzi o rețetă menită să vă ajute să vă bucurați pe deplin de savoarea lor. Urmează mai la vale o mâncare un pic neobișnuită, menită să mai diversifice un pic dieta noastră estivală. Ați ghicit, e vorba despre niște dovlecei umpluți cu brânză, ușori și deosebit de gustoși

Pentru aceasta minunăție culinară a verii aveți nevoie de

4 dovlecei potriviți,
cam 300 g brânză (de vaci + telemea, vorbim noi mai încolo),
2 ouă,
50 g unt,
400 ml smântână,
1 legătură de mărar,
sare și piper.

Curățați dovleceii de coajă și opăriți-i scurt, în apă sărată (ați putea, la o adică, să nu-i mai cufundați în apa clocotită, însă atunci se vor usca oarecum la copt și nu vor fi la fel de plăcuți; dar, în fine, dacă-i prea cald în bucătărie…).

Lăsați-i la scurs și ocupați-vă în timpul asta de umplutură, frecând bine de tot brânza cu ouăle, piperul, mărarul spălat, curățat și tocat iar, dacă brânza e prea slabă, adăugați și vreo două linguri de smântână. Gustați și reglați sarea și piperul.

Tăiați dovleceii pe lung, scobiți-i, sărați-i, umpleți-i cu pasta de brânză și puneți-i într-o tava bine unsă cu unt. Adăugați și câteva linguri de apă și puneți vasul în cuptorul încălzit, la 200ºC, unde trebuie să stea până se rumenesc ușor (cam jumătate de oră).

Dacă vreți (și, dacă brânza a fost cam slabă, nu-i rău să vreți), când au început sa prindă culoare, turnați deasupra fiecăruia puțină smântână și băgați iar vasul în cuptor pentru ultimele 5 minute.

Serviți dovleceii umpluți cu brânză calzi, cu smântână rece alături, să-și pună fiecare deasupra câtă vrea.

A, să nu uit discuția despre brânză: cantitatea firește că diferă în funcție de dimensiunile dovleceilor. Fiindcă, dacă-s mari, firește că vă trebuie mai multa umplutură. Și puteți, la o adică, să folosiți numai din cea de vaci. Dar o să fie mai buni dacă o amestecați cu telemea, într-o proporție care depinde numai de cât de sărată e cea din urmă și de gusturile dumneavoastră. Și, firește, nu vă împiedică nimeni să vă jucați cum vreți cu brânzeturile, să folosiți și alte verdețuri (cimbru, de pildă…) și așa mai departe. Iar ca tertip suplimentar, dacă aveți la îndemână supă de pui (sau de găină), turnați puțină în tavă, în loc de apă, și parcă va fi mai bine.

Vinul? Apoi numai Fetească Albă poate să scrie pe acești dovlecei umpluți cu brânză. Dintr-o podgorie nordică, de preferință, dar în primul rând ușoară și seacă să fie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Dovlecei umpluti cu miezul lorDovlecei umpluți cu miezul lor Dovlecei umpluti cu carneDovlecei umpluți cu carne Dovlecei paneDovlecei pane Cartofi si dovlecei la cuptorCartofi și dovlecei gratinați

  • branza, branza de vaci, cuptor, dovlecei, dovlecei umpluti, oua, smantana, umplut, verdeturi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved