• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Dovlecei umpluți cu miezul lor

Aug 26, 2011 costachel Mâncăruri cu dovlecei, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete de post, Rețete ovo-lacto-vegetariene 0


Dovlecei umpluti cu miezul lor

Acești dovlecei umpluți cu miezul lor (ca să nu zic auto-umpluți!) reprezintă un aperitiv (sau un prim fel de mâncare) foarte simplu și tare interesant, de care însă m-am ferit multă vreme (zău dacă știu de ce!). O decizie tare proastă, între noi fie vorba; imediat cum am gustat un astfel de dovlecel, cum m-am și îndrăgostit de mâncarea asta, trecând-o în categoria rețetelor văratice preferate. Fiindcă e neașteptat de gustoasă, se face foarte simplu, nu-ți trebuie mare lucru ca s-o pui în practică și, pe deasupra, poți s-o transformi foarte simplu în rețetă de post (dar numai dacă ții morțiș). Totuși, tot versiunea de mai la vale (ovo-lacto-vegetariană!), cu tocătura legată cu ou și servită cu multă smântână (rece!) mi se pare mai interesantă. Însă, firește, e și chestie de gust.

6 dovlecei mijlocii,
1 felie de pâine, muiată în lapte (sau în apă) și bine stoarsă
2 cepe,
1 ou,
4 roșii,
pesmet,
verdeață (mărar, pătrunjel)
sare,
piper,
unt.

Curățați mai întâi cepele, tocați-le mărunt. Căliți una din ele în puțin unt, ca să vă luați de-o grijă. Dacă vreți să adăugați și niște usturoi, bine, dacă nu, nu.

Spălați dovleceii, curățați-i, tăiați-i în două (pe lat) și scobiți-i cu grijă, astfel încât să vă rămână niște „pereți” de circa 1 cm.

Tocați miezul scos și amestecați-l cu pâinea, oul, ceapa călită, sarea, piperul, verdeața tocată și atâta pesmet cât e nevoie ca să vă iasă o compoziție suficient de groasă (să nu curgă).

Umpleți dovleceii și prăjiți-i scurt, în puțin unt, pe toate părțile. Așezați-i apoi, în picioare, într-o cratiță.

Căliți și a doua ceapă, stingeți cu roșiile curățate de pielițe și semințe, fierbeți un pic și repartizați sosul ăsta roșii cât mai echitabil peste ai noștri dovlecei umpluți.

Băgați cratița în cuptorul încins dinainte, la foc mijlociu. După vreo jumătate de oră, ar trebui să fie gata.

Serviți-i calzi, cu smântână rece. Iar în pahare turnați un vin alb, ușor și sec, genul de băut mai cu cana.

Doriți o versiune de post a acestor dovlecei umpluți? Înlocuiți untul cu ulei, oul cu o lingură de făină (sau cu mai mult pesmet), iar smântâna, dacă vreți musai să turnați ceva peste ei, cu un sos de roșii.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Dovlecei umpluți cu brânzăDovlecei umpluți cu brânză Dovlecei umpluti cu carneDovlecei umpluți cu carne Dovlecei paneDovlecei pane Paste cu dovlecei și smântână

  • ceapa, cuptor, dovlecei, dovlecei umpluti, post, smantana, umplut

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved