• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Conopidă la cuptor cu sos de stafide

Feb 17, 2011 costachel Mâncăruri cu conopidă, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post 0


Conopidă la cuptor cu sos de stafide

Bun, conopidă la cuptor e clar, dar sos de stafide? Ei, de fapt e vorba de o vinegretă mai șmecheră, pe care o datorăm, probabil, vegetarienilor. Vin și detaliile mai la vale, deocamdată vă mai spun doar ca e o rețetă tare simplă, foarte bună și destul de surprinzătoare (că-i de post v-ați prins și singuri, nu?)

1 conopidă potrivită (750 g, sa zicem) desfăcută buchețele,
2 linguri de ulei de măsline,
2-4 căței de usturoi (după gust), curățați și tocați,
sare,

iar pentru sos

100 g stafide,
3 linguri de ulei de măsline,
2 linguri de oțet balsamic,
sare și piper (facultativ).

Încălziți cuptorul la 220ºC. Spălați stafidele și puneți-le să se înmoaie în apa caldă, până se umflă (15-20 de minute, poate ceva mai mult). Tapetați tava cuptorului cu pergament (sau ați putea s-o ungeți, firește).

Amestecați într-un castron mare buchețelele de conopida, uleiul și usturoiul, sărați după gust, apoi răsturnați totul în tavă (trebuie să încapă într-un singur strat). Băgați conopida la cuptor, unde trebuie să stea cam 20-25 de minute (până când începe să se rumenească ușor). Eventual, dacă nu sunteți ferm convinși de uniformitatea cu care coace cuptorul, mai întoarceți conopida pe la mijlocul operațiunii.

Scurgeți stafidele, puneți-le într-un blender, împreună cu uleiul, oțetul, vreo 3 linguri din zeama în care s-au înmuiat, sare și piper. Mixați până obțineți un sos omogen.

Puneți conopida pe un platou, stropiți uniform cu sosul și serviți imediat.

Secrete? Nu foarte multe. Ca la orice rețetă cu ingrediente puține, determinanta va fi calitatea acestora, cu un plus pentru stafide și oțetul balsamic, în cazul de față.

Cât despre vinul pentru această conopidă la cuptor, e destul de complicat, fiindcă oțetul este mai mereu dușman. Dar cu siguranță alb și sec!

S-ar putea să vă intereseze și:

Conopida cu ghebe si smantana la cuptorConopidă cu ghebe și smântână la cuptor Conopida cu carne de porc Salată de brocoli, conopidă și morcovi Conopidă gratinată cu ciuperci

  • conopida, cuptor, otet balsamic, post, stafide, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved