Cum conopida de v-am recomandat-o ieri era de-a dreptul vegana (ca sa nu zic de post), prietenul ovidiucro s-a hotarat sa contraatace decisiv din directia carnivorilor, trimitandu-ne excelenta reteta de mai la vale. Nu mai zic altceva nimic decat ca mi-a facut o foame de nedescris si probabil imi voi modifica planurile culinare de week-end (numai sa gasesc tot ce-mi trebuie). Ocazie cu care, fireste, voi schimba si poza generica de mai sus. Dar pana atunci, poftiti de notati:
Ingrediente:
1 conopida medie spre mare, 500 g carne de porc frageda, 500 ml suc de rosii, doi catei de usturoi, 4 linguri ulei, 100 g unt, 200 g cascaval ras, putin rozmarin, sare, piper,
Mod de preparare:
Cu un cutitas se taie buchetele din conopida. Se spala bine sub jet de apa.
Se pune apa la fiert cu doua linguri de lapte dulce si o lingura otet de vin, se fierbe conopida, apoi se scoate si se lasa la scurs.
Carnea de porc se taie ca la gulas, cuburi, se condimenteaza cu sare, piper si se brezeaza in ulei la foc iute. Dupa ce s-a rumenit, se aseaza intr-un vas de lut, Jena, etc.
Se adauga buchetelele de conopida, usturoiul tocat fin, rozmarinul, sucul de rosii si untul bucatele.
Se da la cuptor 30 de minute.
Se presara cascavalul si se mai lasa 5 minute.
Cat despre vin, sa-i dam porcului ce-i al porcului, adica un rosu sec, dar mai usurel. Si ma gandesc acum la Negrul de Dragasani pe care l-am gustat aseara, insa fireste ca puteti opta pentru un altul, daca se incadreaza in parametri.
Update: Poza de deasupra ne-a fost trimisă de Tatiana Dabija, care a executat rețeta și ne asigură că mâncarea asta de porc cu conopidă este genială!
Io as face-o la abur conopida in loc de fiert… si apoi as asambla totul dupa retetea ta magistre…
Subscriu, decat ca trebuie sa ai cu ce, plus rabdare mai multa 🙂