• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Conopida cu carne de porc

Feb 18, 2011 costachel Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de la cititori 2


Cum conopida de v-am recomandat-o ieri era de-a dreptul vegana (ca sa nu zic de post), prietenul ovidiucro s-a hotarat sa contraatace decisiv din directia carnivorilor, trimitandu-ne excelenta reteta de mai la vale. Nu mai zic altceva nimic decat ca mi-a facut o foame de nedescris si probabil imi voi modifica planurile culinare de week-end (numai sa gasesc tot ce-mi trebuie). Ocazie cu care, fireste, voi schimba si poza generica de mai sus. Dar pana atunci, poftiti de notati:

Ingrediente:
1 conopida medie spre mare, 500 g carne de porc frageda, 500 ml suc de rosii, doi catei de usturoi, 4 linguri ulei, 100 g unt, 200 g cascaval ras, putin rozmarin, sare, piper,

Mod de preparare:
Cu un cutitas se taie buchetele din conopida. Se spala bine sub jet de apa.
Se pune apa la fiert cu doua linguri de lapte dulce si o lingura otet de vin, se fierbe conopida, apoi se scoate si se lasa la scurs.
Carnea de porc se taie ca la gulas, cuburi, se condimenteaza cu sare, piper si se brezeaza in ulei la foc iute. Dupa ce s-a rumenit, se aseaza intr-un vas de lut, Jena, etc.
Se adauga buchetelele de conopida, usturoiul tocat fin, rozmarinul, sucul de rosii si untul bucatele.
Se da la cuptor 30 de minute.
Se presara cascavalul si se mai lasa 5 minute.

Cat despre vin, sa-i dam porcului ce-i al porcului, adica un rosu sec, dar mai usurel. Si ma gandesc acum la Negrul de Dragasani pe care l-am gustat aseara, insa fireste ca puteti opta pentru un altul, daca se incadreaza in parametri.

Update: Poza de deasupra ne-a fost trimisă de Tatiana Dabija, care a executat rețeta și ne asigură că mâncarea asta de porc cu conopidă este genială!

S-ar putea să vă intereseze și:

Piftie de porcPiftie de casa (din carne de porc afumata) Conopida la cuptor cu sos de stafideConopidă la cuptor cu sos de stafide CrenvurstCrenvursti din carne de porc (si pui) Pate de ficatPate de casa (din ficat si carne de porc)

  • conopida, cuptor, ovidiucro, porc, rosii, usturoi

2 thoughts on “Conopida cu carne de porc”

  1. Moi maitre 19/02/2011 at 11:31

    Io as face-o la abur conopida in loc de fiert… si apoi as asambla totul dupa retetea ta magistre…

    Reply ↓
  2. Costachel 19/02/2011 at 11:44

    Subscriu, decat ca trebuie sa ai cu ce, plus rabdare mai multa 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved