Această salată de brocoli, conopidă și morcovi nu-i altceva decât un aperitiv foarte gustos, care pe deasupra se mai face și foarte simplu. E o rețetă cu dedicație specială pentru gospodinele începătoare, care vor să uimească pe toată lumea cu talentele lor ascunse.
Pentru 4 persoane pregătiți la îndemână
1 conopidă mică, desfăcută în buchețele, 225 g de buchețele de brocoli, 2 morcovi mari, tăiați în rondele destul de groase, 3 linguri de migdale mărunțite, 5 linguri de ulei, 2 linguri de oțet de vin roșu, 1/2 linguriță de chimen măcinat, sare și piper.
Opăriți separat, în apă sărată clocotită, conopida (cam 8 minute), brocoli-ul și morcovii (5 minute). Răcoriți-le pe toate cu apă rece și scurgeți-le cu grijă.
Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie mică și rumeniți ușor migdalele. Puneți-le pe o bucată de hârtie absorbantă și lăsați-le să se răcească.
Într-o salatieră mare, bateți cu un tel restul de ulei cu oțetul, chimenul, sarea și piperul. Adăugați legumele și amestecați bine. Presărați deasupra migdalele și serviți salata la temperatura ambiantă.
Vinul pentru această salată? Apoi sigur un alb ușor și sec, eventual lejer parfumat. Și n-are rost să facem prea multă dezbatere, că-i suficient de primitoare a noastră salată de brocoli, conopidă și morcovi. Păi ați văzut multe legume care să facă mofturi?
Pai ar putea fi inlocuit prin eliminare :-), sau cu verdeturi proaspete (la cimbru ma gandesc prima data, dar ar merge si altele). Si daca tot mi-ai pus intrebarea, prima oara am sa incerc putin hrean ras, ca tot e sezonul, si ar trebui sa se impace bine cu dulceata morcovilor. Dar n-am incercat, asa ca nu recomand (inca).
Cu ce as putea inlocui chimenul?
(Din pacate, sotului meu nu-i place deloc si nu-l accepta sub nici o forma.)
Multumesc anticipat pentru sugestie, eu nu am nici macar o idee in momentul de fata.
Pai ar putea fi inlocuit prin eliminare :-), sau cu verdeturi proaspete (la cimbru ma gandesc prima data, dar ar merge si altele). Si daca tot mi-ai pus intrebarea, prima oara am sa incerc putin hrean ras, ca tot e sezonul, si ar trebui sa se impace bine cu dulceata morcovilor. Dar n-am incercat, asa ca nu recomand (inca).
este forte, foarte buna! si usoara. am sa revin la ea, cu siguranta, desi nu prea obisnuiesc sa fac de doua ori aceeasi mancare.