• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Velouté de pui cu ceapa verde

Nov 12, 2008 costachel Rețete, Rețete de supe 0


Ei, sigur ca-i vorba de o supa-crema si nimic mai mult dar, daca tot e vorba despre o reteta frantuzeasca, de ce sa nu-i folosim titlul original? Mancarea ramane aceeasi, foarte buna si foarte sanatoasa, fiindca nu intervine pe nicaieri pardalnica aia de faina prajita, care pica atat de greu la stomac. De altfel, trebuie sa recunosc ca unul din motivele care m-au determinat sa povestesc mai la vale supa asta a fost si acela de a va convinge sa folositi cartofi in loc de faina in supele-crema. Cine stie, poate-mi iese. Oricum, e o mancare usoara, deosebit de gustoasa si mai neobisnuita pentru noi romanii, asa ca, fie si numai din acest ultim punct de vedere, tot merita s-o incercati.

Pentru 4-6 persoane va trebuie 30 g unt, 1 ceapa mica tocata, 300 g ceapa verde, 225 g de cartofi, curatati si taiati cubulete, 600 g supa limpede de pui, 360 g de smantana, 2 linguri de zeama de lamaie, sare, piper alb.

Topiti untul intr-o cratita si caliti ceapa (adicatelea atat cea uscata, cat si cea verde, tocate) la foc foarte moale, timp de 10 minute, cu capacul pus. Adaugati cartofii si supa, acoperiti si fierbeti totul 30 de minute, la foc moale. Lasati sa se raceasca si treceti totul prin sita. Daca vreti sa serviti supa calda, puneti-o din nou in cratita, adaugati smantana, sarati si piperati. Incalziti la foc foarte moale, amestecand regulat. La sfarsit puneti zeama de lamaie. Daca o preferati rece, turnati-o intr-o supiera si adaugati smantana si lamaia. Acoperiti-o si lasati-o la frigider o ora. In ambele cazuri, inainte de a servi, presarati deasupra cozi de ceapa verde tocate foarte marunt. Daca aveti arpagic verde, e si mai bine, va fi mai elegant si mai fin.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tocăniță cu ceapă verde Caș frământat cu ceapă verde, mărar și cimbru Ceapă umplută cu ciuperci Supă cremă de salată verde cu pătrunjelSupă cremă de salată verde cu pătrunjel

  • cartofi, ceapa verde, Franta, pui, smantana, supa, supa-crema

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved