• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Caș frământat cu ceapă verde, mărar și cimbru

Jun 05, 2011 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete lacto-vegetariene 6


Caș frământat cu ceapă verde, mărar și cimbru

Presupun că ați mâncat cu toții, măcar o dată, tradiționalul caș frământat cu sare, așa că nu insist. Vă propun doar mai la vale să mergem un pic mai departe, ca să descoperim un aperitiv teribil de gustos și foarte lesne de făcut. Desigur că nu-i decât o posibilă variantă și n-aș avea cum să susțin că musai astea-s condimentele și proporțiile, fiindcă evident că gustul fiecăruia va decide, în cele din urmă. Așa că luați, vă rog, rețeta asta de caș frământat drept ceea ce și este: o sugestie și un punct de plecare, nimic mai mult.

La cașul frământat pe care îl vedeți în poza de mai sus au contribuit

1 kg de caș,
8 fire de ceapă verde, cu tot cu cozi,
1 legătură mică de mărar,
6 fire de cimbru proaspăt,
100 g unt,
1 linguriță rasă de sare,
piper proaspăt râșnit.

Preparația e banală: totul în mixer (cașul cuburi), după curățare, spălare, uscare și mărunțire, acolo unde e cazul, firește. Apoi tocat/amestecat până se omogenizează, cu precizarea că va trebui probabil să opriți procesul din când în când, să trimiteți înapoi spre lame pasta urcată pe pereți. Când scopul a fost atins, puneți cașul frământat în borcane, apăsând bine, să nu rămână goluri. Atât, cu precizarea că va fi mai bună pasta noastră începând de a doua zi.

Și două vorbe despre unt: dacă ați găsit un caș foarte gras, s-ar putea să nu fie nevoie, după cum, dacă e slab de-a binelea, atunci suplimentați cantitatea.

Cât despre utilizările acestui caș frământat, firește că sunt nenumărate, așa că nu insist. Tot ce pot să vă spun că preferata mea, în acest moment, e combinarea lui cu ouă fierte moi.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tocăniță cu ceapă verde Velouté de pui cu ceapa verde Plăcintă cu brânză și mărarPlăcintă cu brânză și mărar Cartofi noi la cuptor, cu mărar și telemea

  • cas, ceapa verde, cimbru, marar

6 thoughts on “Caș frământat cu ceapă verde, mărar și cimbru”

  1. vasile 05/06/2011 at 14:27

    Pai si vinul? Vinul de care sa fie?

    Reply ↓
  2. costachel Post author05/06/2011 at 14:40

    Pai depinde cum si la ce folosești pasta asta. Hai sa zic totuși alb si sec, în principiu 🙂

    Reply ↓
  3. pansy 06/06/2011 at 13:26

    mie imi place mult casul,niciodata n-ajunge in faza in care sa trebuiasca sa-l framant.dar aperitivul asta cred ca e tare bun si am sa-l incerc.

    Reply ↓
  4. costachel Post author06/06/2011 at 15:07

    Si mie-mi place foarte tare dar, daca ma lacomesc si iau prea mult, solutia de mai sus e numai buna 🙂

    Reply ↓
  5. Iosif 19/06/2014 at 10:20

    Chapeau, monsieur! Presupun că reţeta e una dintre cele care individualizează bucătăria românească.

    Reply ↓
    1. costachel Post author19/06/2014 at 11:14

      Și eu presupun la fel 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved