• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tortilla

Jun 11, 2008 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete celebre, Rețete cu ouă, Rețete de aperitive 0


Da, iubiți comeseni, în cele ce urmează vine taman o variantă a faimoasei tortilla spaniole. Nu-i chiar omletă, parcă seamănă mai mult cu jumările, dar nu stăm s-o clasificăm acum. Mai important mi se pare că-i foarte simplă, se face repede, iar de gustoasă ce să mai vorbim, că doar nu degeaba i s-a dus faima în lumea întreagă. Sigur, cârcotașii ar putea spune că iaca mare lucru, ce, omletă cu ceapă, cartofi și cârnați n-am mai văzut noi? Or mai fi văzut ei, dar pentru autenticitate chiar vă rog sa folosiți chorizo (ăsta-i un cârnat tipic spaniol, îl găsiți în magazinele bune, dar nu-mi cereți să le dau numele). Acuma sigur că-l puteți înlocui după plac, dar de ce să le faceți plăcerea cârcotașilor de care vorbeam mai sus?

Asa că, pentru o tortilla care să sature 4 persoane, înarmați-vă cu

8 ouă,
4 cartofi,
1 ceapă mare,
1 chorizo,
6 linguri de ulei de măsline,
sare și piper.

Curățați cartofii și ceapa, tăiați totul în felii foarte subțiri. Tăiați și chorizo-ul în rondele.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare și prăjiți cartofii și ceapa, la foc moale, dar nu până la rumenire, ci cât să se înmoaie. Eliminați excesul de ulei, adăugați rondelele de chorizo și căliți în continuare două-trei minute.

Bateți ouăle, sărați, piperați, turnați-le peste amestecul din tigaie și lăsați să se prăjească 5 minute. Întoarceți tortilla pe partea cealaltă, ajutându-vă de capac sau de o farfurie plată, și mai frigeți 3 minute. Dacă mai credeți ca e nevoie de sare, piper sau de amândouă, acum e momentul.

Serviți fierbinte, cu o salata alături (în funcție de sezon).

Cât despre vin, sigur că spaniolii ar bea la tortilla vreo Rioja, dar e treaba lor, eu zic că noi vom fi foarte mulțumiți cu Novac de Drăgășani. Sau dacă nu, cu orice vin roșu ușor doriți dumneavoastră.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tortilla cu dovlecei Omleta la cuptorOmletă la cuptor cu de toate Piept de pui spaniolPiept de pui spaniol Rogojina de cartofiRogojină de cartofi

  • aperitiv, cartofi, ceapa, chorizo, omleta, oua, reteta, Spania, tortilla

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved