• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Terina cu ciuperci

Aug 11, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de porc, Retete cu carne de vită, Rețete de tocături 0


Terina, na, cum naiba era sa-i zic acestei celebre specialitati frantuzesti? Din multele variante de „terrines“ existente, am ales-o pe cea de mai jos. Veti remarca repede ca avem de-a face cu o mancare situata undeva intre budinca si musaca, fara a fi insa nici una nici alta. E fina si eleganta, poate fi pusa pe orice masa si are enormul avantaj de a putea fi lasata in cuptor sa-si vada de treaba, timp in care puteti face o sumedenie de alte lucruri utile (sau sa va asezati la masa si sa va vedeti in liniste de aperitive si alte antreuri).

Pentru 6 persoane n-aveti nevoie decat de 700 g carne slaba de vita, 225 g carne slaba de porc, 225 g de ciuperci maruntite, 1 ceapa mica tocata, 30 g unt, 130 g pesmet, 3 linguri patrunjel tocat, 1 lingurita de cimbru uscat, 2 lingurite de sos brun, 5 linguri de sos tomat, 2 oua batute, sare si piper.

Incalziti cuptorul la foc mic. Sotati ceapa si ciupercile in unt, la foc viu, pana cand devin moi (daca va place usturoiul, acum e momentul sa interveniti cu un catel-doi. Zdrobiti, fireste). Puneti-le intr-un castron, adaugati pesmetul, patrunjelul, cimbrul, sosul brun (Daca nu gasiti sos brun la magazin, ori sariti peste el, ori fierbeti un cub de supa de vita intr-o cescuta de apa, asteptati pana cand scade la jumatate si luati cele 2 lingurite necesare din sosul obtinut. In acest caz, aveti grija cum dozati sarea). Sarati, piperati si amestecati foarte bine. Tocati carnea (prin sita fina) si puneti-o intr-un alt castron, impreuna cu sosul tomat si ouale, amestecand pana cand obtineti o compozitie omogena. Puneti jumatate din aceasta compozitie intr-un vas dreptunghiular uns cu unt, la mijloc puneti ciupercile si acoperiti cu restul de carne. Coaceti totul la cuptor timp de 1 ora si jumatate, la foc moale, scoateti si lasati terina sa stea un sfert de ora. Eliminati sosul format (daca e cazul) si asezati mancarea pe un platou, cu grija, sa nu se rupa.

Se serveste calda, cu un vin rosu elegant, asa cum numai un Pinot Noir de Dealu Mare poate fi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Conopidă gratinată cu ciuperci Tocăniță de pui cu ciuperci Ardei umplutiArdei umpluți Hachis parmentier

  • ciuperci, cuptor, Franta, porc, reteta, rosii, tocatura, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved