• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartine cu creveți, pere și cremă de avocado

Nov 04, 2010 costachel Rețete, Rețete de aperitive 0


Eee, pai dacă tot am primit semnale că v-au plăcut tartinele pe care vi le-am povestit nu demult, mi se pare absolut firesc să perseverez pe tema asta și să vă mai ofer o idee de același gen. Că o să devină antreu, că o sa preferați preparația asta pe post de gustare sau de pretext pentru un pahar de vin, apoi asta numai dumneavoastră puteți decide. Tot ce pot eu să fac este să dau drumul mai repede la narațiune.

24 creveți roz,
1 avocado,
1 pară (tare!),
zeama de la 1/2 de lămâie,
1 legătură de pătrunjel (dar la primăvară puteți încerca s-o înlocuiți cu hasmațuchi),
2 linguri de maioneză (cu multa zeama de lămâie),
eventual ceva piper (sau câteva picături de Tabasco),
și, desigur, pâine, din care vă place și câtă vă trebuie.

Preparația este ultra-simplă. Pregătiți creveții după cum e cazul, prin decorticare, fierbere, tăiere în bucățele mici, dumneavoastră știți din care ați cumpărat și câte din operațiunile menționate anterior sunt necesare.

Curățați para, tăiați-o în cubulețe cât de mici și stropiți-o cu puțină zeamă de lămâie. Amestecați, în fine, totul cu 2 linguri zdravene de maioneză și puneți amestecul la rece.

Curățați avocado-ul, stropiți-l cu zeama de lămâie, să nu se înnegrească, și transformați-l în pastă, cu furculița. Amestecați și verdeața tocată cât de mărunt.

Ungeți feliile de pâine cu crema astfel obținută, puneți deasupra amestecul de pere și creveți, decorați eventual cu puțin pătrunjel (sau cu altceva, dumneavoastră știți mai bine) și cu asta basta, puneți-le pe masă.

Vinul? Păi la improvizația asta grațioasă, primul care-mi vine în minte ar fi un Chardonnay. Deși cupajul de la Lindemans, cu Semillon, pe care vi l-am mai recomandat de câteva ori (de pilda aici), parcă ar fi și mai nimerit.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartine cu pere, crema de avocado si RoquefortTartine cu pere, cremă de avocado și Roquefort Avocado umplut cu creveți Avocado umplut cu creveți, Eva Longoria style Pere umplute cu cremă de bânzăPere umplute cu cremă de brânză

  • aperitiv, avocado, creveti, lamaie, maioneza, pere, tartine

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved