Eee, pai dacă tot am primit semnale că v-au plăcut tartinele pe care vi le-am povestit nu demult, mi se pare absolut firesc să perseverez pe tema asta și să vă mai ofer o idee de același gen. Că o să devină antreu, că o sa preferați preparația asta pe post de gustare sau de pretext pentru un pahar de vin, apoi asta numai dumneavoastră puteți decide. Tot ce pot eu să fac este să dau drumul mai repede la narațiune.
24 creveți roz, 1 avocado, 1 pară (tare!),
zeama de la 1/2 de lămâie, 1 legătură de pătrunjel (dar la primăvară puteți încerca s-o înlocuiți cu hasmațuchi), 2 linguri de maioneză (cu multa zeama de lămâie),
eventual ceva piper (sau câteva picături de Tabasco),
și, desigur, pâine, din care vă place și câtă vă trebuie.
Preparația este ultra-simplă. Pregătiți creveții după cum e cazul, prin decorticare, fierbere, tăiere în bucățele mici, dumneavoastră știți din care ați cumpărat și câte din operațiunile menționate anterior sunt necesare.
Curățați para, tăiați-o în cubulețe cât de mici și stropiți-o cu puțină zeamă de lămâie. Amestecați, în fine, totul cu 2 linguri zdravene de maioneză și puneți amestecul la rece.
Curățați avocado-ul, stropiți-l cu zeama de lămâie, să nu se înnegrească, și transformați-l în pastă, cu furculița. Amestecați și verdeața tocată cât de mărunt.
Ungeți feliile de pâine cu crema astfel obținută, puneți deasupra amestecul de pere și creveți, decorați eventual cu puțin pătrunjel (sau cu altceva, dumneavoastră știți mai bine) și cu asta basta, puneți-le pe masă.
Vinul? Păi la improvizația asta grațioasă, primul care-mi vine în minte ar fi un Chardonnay. Deși cupajul de la Lindemans, cu Semillon, pe care vi l-am mai recomandat de câteva ori (de pilda aici), parcă ar fi și mai nimerit.