Cred că sunteți de acord cu mine că aceste pere umplute cu cremă de brânză sunt un aperitiv cumva neașteptat. Dar cred că nu atât insolitul lor contează cel mai mult în cazul de față. Fiindcă, până la urmă, e vorba de un antreu gustos și ușor de făcut, bașca lesne pretabil la multe variante, așa că nu văd de ce nu l-ați încerca măcar o dată.
Necesarul? Notați:
4 pere, de aceeași dimensiune, 300 g brânză de capră, 1 legătură de rucola, 40 g semințe de pin, 1 hașmă (sau 1 fir de ceapă verde),
zeama de la 1 lămâie, sare și piper.
Curățați, spălați și uscați rucola și hașma. Tocați-le cât de mărunt puteți. Tocați și semințele de pin (dar nu prea mărunt, să se simtă, totuși).
Puneți brânza într-un castron și frecați-o cu o lingură de lemn. Incorporați, treptat, rucola, hașma și semințele de pin. Reglați gustul cu zeamă de lămâie, sare și piper.
Tăiați perele jumătăți, eliminați cozile și căsuțele cu semințe. Scobiți-le, cât să faceți loc umpluturii și frecați-le cu zeamă de lămâie (puteți folosi jumătățile deja stoarse). Dacă vi se pare coaja prea groasă, sau prea urâtă, firește că le puteți și coji.
Umpleți jumătățile de pere cu crema de lămâie, nivelați și tăiați în sferturi. Țineți-le la frigider până în momentul servirii.
Variante? Apoi nu cred că are rost să vă mai spun că puteți folosi cam ce cremă de brânză doriți pentru preparația asta. Eu, de pildă, ca să vă dau doar un exemplu, am să încerc data viitoare cu o cremă de brânză cu hrean, preparată cu mai puțină smântână (ca să fie mai fermă).
Ce bem la aceste pere umplute cu cremă de brânză? Păi un alb sec, ușor aromat. Spre un Sauvignon Blanc sau un Pinot Gris mi se îndreaptă prima oară gândul, dar nu-s, desigur, singurele soluții.