• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pere umplute cu cremă de brânză

May 27, 2013 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete lacto-vegetariene 0


Pere umplute cu cremă de bânză

Cred că sunteți de acord cu mine că aceste pere umplute cu cremă de brânză sunt un aperitiv cumva neașteptat. Dar cred că nu atât insolitul lor contează cel mai mult în cazul de față. Fiindcă, până la urmă, e vorba de un antreu gustos și ușor de făcut, bașca lesne pretabil la multe variante, așa că nu văd de ce nu l-ați încerca măcar o dată.

Necesarul? Notați:

4 pere, de aceeași dimensiune,
300 g brânză de capră,
1 legătură de rucola,
40 g semințe de pin,
1 hașmă (sau 1 fir de ceapă verde),
zeama de la 1 lămâie,
sare și piper.

Curățați, spălați și uscați rucola și hașma. Tocați-le cât de mărunt puteți. Tocați și semințele de pin (dar nu prea mărunt, să se simtă, totuși).

Puneți brânza într-un castron și frecați-o cu o lingură de lemn. Incorporați, treptat, rucola, hașma și semințele de pin. Reglați gustul cu zeamă de lămâie, sare și piper.

Tăiați perele jumătăți, eliminați cozile și căsuțele cu semințe. Scobiți-le, cât să faceți loc umpluturii și frecați-le cu zeamă de lămâie (puteți folosi jumătățile deja stoarse). Dacă vi se pare coaja prea groasă, sau prea urâtă, firește că le puteți și coji.

Umpleți jumătățile de pere cu crema de lămâie, nivelați și tăiați în sferturi. Țineți-le la frigider până în momentul servirii.

Variante? Apoi nu cred că are rost să vă mai spun că puteți folosi cam ce cremă de brânză doriți pentru preparația asta. Eu, de pildă, ca să vă dau doar un exemplu, am să încerc data viitoare cu o cremă de brânză cu hrean, preparată cu mai puțină smântână (ca să fie mai fermă).

Ce bem la aceste pere umplute cu cremă de brânză? Păi un alb sec, ușor aromat. Spre un Sauvignon Blanc sau un Pinot Gris mi se îndreaptă prima oară gândul, dar nu-s, desigur, singurele soluții.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartine cu pere, crema de avocado si RoquefortTartine cu pere, cremă de avocado și Roquefort Tartine cu creveti, pere si avocadoTartine cu creveți, pere și cremă de avocado Crema de branza cu hreanCremă de brânză cu hrean Chifle umplute cu brânză

  • aperitiv, branza, branza de capra, pere, rucola

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved