• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartine calde cu ciuperci, cașcaval și afumătură

May 08, 2014 costachel Rețete, Rețete de aperitive 2


Tartine calde cu ciuperci, cașcaval și afumătură

Sigur, aceste tartine calde cu ciuperci, cașcaval și afumătură reprezintă doar o simplă variantă din nenumărata paletă de opțiuni posibile în cazul unui preparat de acest tip. Motiv pentru care nici n-am să vă ofer, de această dată, idei și versiuni. Cu siguranță, nu-i nevoie.

Dar, înainte de a începe narațiunea, o ultimă precizare: jumătatea mea mai bună susține că asta e cea mai bună variantă de tartine la cuptor. Asta așa, în caz că aveați nevoie de un îndemn suplimentar.

Necesarul? Notați:

12 felii de pâine,
250 g ciuperci,
150 g șuncă, pastramă sau orice altă afumătură poftiți (dar să fie slabă),
250 g cașcaval,
2-3 fire de ceapă verde,
1 cățel de usturoi,
1 ardei kapia,
arpagic verde (facultativ),
puțin vin alb sec,
unt,
sare și piper.

Faceți toaleta ciupercilor, tăiați-le bucățele. Curățați ceapa și usturoiul, tocați-le mărunt. Puneți totul la călit în aproximativ 30 g unt, stingeți cu vinul, sărați, piperați și continuați sotarea până când zeama scade de tot. Lăsați-le să se răcorească.

Tăiați afumătura după bunul plac și/sau felul ei: mărunt, ștraifuri, rondele subțiri etc. Amestecați-o cu ciupercile.

Ungeți feliile de pâine cu unt, bine de tot, în start subțire. Repartizați deasupra umplutura și acoperiți cu feliuțe subțiri de cașcaval.

Presărați deasupra bucățele mici de ardei și arpagic verde tăiat mărunt (dacă n-aveți, tocați fin partea verde de la una din cepele verzi.

Puneți tartinele într-o tavă și băgați-le în cuptorul încins dinainte, la 250ºC, unde trebuie să stea 10-12 minute (gradul exact de rumeneală doar dumneavoastră îl puteți decide).

Secrete? Păi evident că prospețimea și calitatea ingredientelor reprezintă, ca întotdeauna, cheia succesului. Numai că, în plus, la o preparație de genul acesta, tipul de pâine reprezintă un element foarte important. Personal, ultima descoperire o reprezintă o pâine cu mălai, care se transformă într-o canapea extrem de gustoasă și de crocantă. Însă, firește, e chestie de gust, așa că puteți folosi orice fel de pâine vă place.

Vinul pentru aceste tartine calde? Păi mare filosofie nu-i, că-s primitoare din cale-afară. Așa că, din punctul meu de vedere, cam orice vin sec, de la un alb suav până la un roșu ușurel se va potrivi de minune cu cașcavalul, șunca și ciupercile.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartine la cuptor cu sunca, masline, ardei gras si cascavalTartine la cuptor cu șuncă, măsline, ardei gras și cașcaval Tartine calde la cuptor cu ochiuri Tartine calde cu carneTartine calde cu carne la cuptor Tartine cu somon afumat și mozzarella

  • ardei, cascaval, ciuperci, cuptor, sunca, tartine

2 thoughts on “Tartine calde cu ciuperci, cașcaval și afumătură”

  1. Floarea 09/05/2014 at 11:19

    … cum se vede formatia umanista :)…caci cu gastronomia, ce sa mai vorbim =D>… chapeau bas ! … o Floare

    Reply ↓
    1. costachel Post author09/05/2014 at 11:59

      Deci aș putea să deduc că e vorba despre niște tartine cât se poate de umane… 😀

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved