• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartine calde cu carne la cuptor

Oct 21, 2010 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de aperitive 4


Mai curând improvizație de șpriț decât rețetă propriu-zisa, gustarea caldă de urmează mai la vale are totuși trei mari calități: e tare bună, se face foarte simplu și oferă o grozavă rezolvare în caz că v-a rămas un rest de sos bolognese (eu așa am pățit, după ce am testat umplerea canellonilor nefierți).

Drept pentru care, doar ca o legendă amplificată pentru poza de mai sus, notați ca au fost

2 felii mari de pâine cu semințe,
cam 4 linguri de sos,
ceva parmezan ras.

Uns, presărat, băgat în cuptorul încins la 200ºC, lăsat 1/4 de oră. Gata!

Sigur însă că ar fi păcat să mă opresc aici, fiindcă am descoperit cu surprindere o excelentă gustărică, ale cărei forme de exprimare pot fi limitate doar de imaginația fiecăruia. Puteți tăia pâinea în felii de varii dimensiuni și forme, puteți pune deasupra bucățele de măsline, gogoșari, castraveciori etc, ce mai, banala improvizație de mai sus se poate transforma într-un amuse-gueule, cum ar spune francezii, cât se poate de nimerit pentru cele mai diverse ocazii, fie ele bahice sau nu.

Și să nu uit: dacă vreți să faceți tartine calde (să le zicem normale), adică cu cașcaval, șuncă, pastramă ș.a.m.d., principalul tertip e să ungeți bine de tot cu unt toată suprafața pâinii, fiindcă altfel se usucă într-un mod cam neplăcut. În rest, parafrazându-l pe Lenin: improvizați, improvizați, improvizați!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartine calde la cuptor cu ochiuri Tartine la cuptor cu sunca, masline, ardei gras si cascavalTartine la cuptor cu șuncă, măsline, ardei gras și cașcaval Paste cu carne gratinatePaste cu carne gratinate la cuptor Tartine cu spuma de telina si costita afumataTartine cu spumă de țelină și costiță afumată

  • aperitiv, cald, cuptor, paine, parmezan, sos bolognese, tartine, tava

4 thoughts on “Tartine calde cu carne la cuptor”

  1. cofi 21/10/2010 at 13:04

    Chiar ca amuzant!! Daca imi ramene sos promit ca le incerc.

    Reply ↓
  2. aphextwinz 21/10/2010 at 14:54

    Daa, mie mereu imi ramane sos “boloniez” si in afara de varianta cu tartina (care e foarte buna) am mai combinat si in omleta (adica ouale batute cu sos si fripta apoi) sau in diverse legume de prin casa, mai o vanata, mai un cartofior, e bun oricum.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved