Tare simple, excelentele tartine cu somon afumat și mozzarella de mai la vale reprezintă oricând un punct de atracție printre aperitivele unei mese festive, dar și un antreu cât se poate de nimerit pentru o masă în familie (mai ales dacă vine soacra în vizită!). Nu credeți? Ia să vedem despre ce-i vorba.
Pentru 4 persoane aveți nevoie de
2 felii de somon afumat,
cam 400 g mozzarella, 8 felii de pâine (dar genul baghetă, nu cât roata carului!), piper, verdețuri după bunul plac (arpagic verde, mărar, oregano și încă altele)
Tăiați mai întâi somonul în 8 bucăți cât se poate de egale, iar mozzarella tot așa.
Prăjiți ușor feliile de pâine, puneți deasupra brânza, râșniți puțin piper și băgați totul în cuptor, unde nu trebuie să stea mai mult decât e necesar ca mozzarella să se înmoaie un pic. Scoateți, presărați ceva verdeață, puneți deasupra somonul, decorați după plac și serviți imediat.
Asta a vost varianta caldă. Pentru versiunea rece, firește că puteți sări peste etapa cuptorului. Cine știe, s-ar putea să vă placă mai mult așa.
Cât despre vin, dacă nu e vorba de masă mare și puteți alege un vin special pentru tartinele noastre, atunci ori vă bazați pe prospețimea unui Aligoté, ori mergeți pe un alb sec baricat, ca să se împace cu afumătura. Iar dacă reușiți să găsiți un Aligoté baricat…
ce reteta grozava !
Si simpla, si tare buna 🙂