• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă cremă rece de avocado, rucola și parmezan

Jun 02, 2012 costachel Rețete, Rețete de supe 5


Recunosc, de obicei ocolesc preparațiile care sună cam fițos, poate și de teama că mai mult sonoritatea e de ele. Numai că glaciala supă de avocado de mai la vale e chiar foarte bună și poate înlocui cu succes (ba chiar mai mult decât atât!), în zilele călduroase, clasica supă de roșii de la frigider, fie ea spaniolă, mexicană sau chiar românească. Și, ținând cont că se face și tare simplu, chiar nu văd niciun motiv să nu ne apucăm de treabă.

2 avocado,
150 g rucola, curățată și spălată,
300 ml supă de pasăre,
2 linguri de ulei de măsline,
1 lingură de oțet (preferabil de mere),
50 g parmezan,
crutoane (câte și dacă poftiți),
sare și piper.

Încingeți uleiul, într-o oală. Presărați rucola și căliți-o 2-3 minute. Turnați deasupra supa fierbinte și fierbeți totul încă 3 minute.

Curățați 1 avocado, stropiți-l cu oțet, adăugați rucola fiartă și mixați totul, adăugând treptat supa răcorită. Reglați de sare, piper și, când se răcește bine, puneți crema în frigider.

Înainte de a chema lumea la masă, tăiați bucățele cel de-al doilea avocado și repartizați-l în mod echitabil în fiecare bol. Presărați parmezan, crutoane, 2-3 fire de rucola proaspătă și serviți imediat.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Supa crema rece de castravetiSupă-cremă rece de castraveți Supă-cremă de conopidă cu curry Supă de dovleacSupă-cremă de dovleac Supă de sfeclă roșie cu mereSupă-cremă de sfeclă roșie cu mere

  • avocado, crutoane, parmezan, rece, rucola, supa, supa-crema

5 thoughts on “Supă cremă rece de avocado, rucola și parmezan”

  1. AaltcinevaA 02/06/2012 at 22:24

    Pare a fi grozava!
    O s-o incerc negresit!!!

    Reply ↓
  2. Andreea 03/06/2012 at 00:51

    Ce combinatie minunata. Musai de facut! Merci frumos pt inspiratie 🙂

    Reply ↓
  3. aphextwinz 03/06/2012 at 05:10

    Nu bagati in seama ora, am o gripa de zile mari, o singura intrebare (in rest suna beton): daca e cu supa de pui merge rece? Nu se sleieste? Nu merge mai bine lamaie decat otet? Poate par tampite intrebarile, dar ce sa fac, intreb si eu ca tot omul. Musai de facut oricum.

    Reply ↓
    1. costachel Post author03/06/2012 at 13:51

      Nu-s tâmpite deloc (și rușine mie, că trebuia să precizez): firește că că merge și cu zeamă de lămâie, iar supa de pui trebuie degresată în prealabil (sursa de inspirație spunea supă de cub, dar am preferat să ignor :-))

      Reply ↓
  4. aphextwinz 05/06/2012 at 16:35

    ha, gand la gand, la o actiune la care trebuia gatit pentru mai multi (pozele de la locul stiu) mi-au dat tot cuburi pentru o reteta care deja avea multe ingrediente si dem, cum se zice in termeni internauti, ignore 🙂

    sanatate

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved