• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă-cremă de sfeclă roșie cu mere

Mar 18, 2013 costachel Mâncăruri cu sfeclă roșie, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post, Rețete de supe, Rețete lacto-vegetariene 2


Supă de sfeclă roșie cu mere

Foc de simpatică și de gustoasă această supă-cremă de sfeclă roșie cu mere! Ba chiar am putea s-o considerăm și ciorbă, atâta vreme cât în compoziție intervine și niște zeamă de lămâie, numai bună să lupte cu dulceața ingredientelor de bază. Iar versatilitatea continuă, atâta vreme cât o fi ea mâncare de post la bază, dar cine vrea să mănânce de dulce poate iute schimba zeama de legume cu una de oase ori de carne. Și să mai pună și una-două linguri de smântână!

Dar mai bine să lăsăm vorba lungă (sărăcia omului!), așa că notați:

350 g sfeclă roșie, curățată și tăiată bucăți,
1 cartof, curățat și tăiat în două,
4 mere, curățate de coajă și de căsuța cu sâmburi,
1,5 l supă de legume (sau, după cum spuneam, vită, pui…)
1 ceapă,
2 căței de usturoi,
3 linguri de ulei,
1-2 linguri de zahăr (opțional și, de preferință, brun),
zeamă de lămâie, după gust,
sare și piper,
verdeață (pătrunjel, mărar, arpagic verde, coriandru, ce vă place sau ce-aveți).

Opțional, 200 g smântână.

Curățați și tocați mărunt ceapa și usturoiul. Încingeți uleiul în oală și puneți-le la călit, la foc moale. Sărați, amestecați și lăsați-le să se înmoaie vreo 5 minute.

Dați pe răzătoare sfecla, mere și cartoful. Răsturnați-le în cratiță și înăbușiți-le și pe ele vreo 10 minute, amestecând din când în când. Turnați supa, puneți capacul și fierbeți supa vreo 45 de minute.

Mixați (sau treceți totul prin sită) ca să obțineți o cremă netedă. Reglați gustul de sare, piper, zeamă de lămâie și zahăr.

Turnați supa în farfurii (boluri) încălzite și presărați verdeața tocată mărunt. Dacă puneți și smântână, atunci frecați-o înainte cu verdețurile și repartizați-o apoi uniform în farfurii.

N-am ce vin să vă recomand la această supă-cremă de sfeclă roșie (așteptați până la felul doi!), mă mulțumesc doar să vă sugerez lângă ea niște felii de pâine prăjită. De secară, dacă se poate!

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Supă cremă de salată verde cu pătrunjelSupă cremă de salată verde cu pătrunjel Supa crema rece de castravetiSupă-cremă rece de castraveți Supă-cremă dulce-acrișoară de linte

  • ciorba, mere, sfecla rosie, supa, supa-crema

2 thoughts on “Supă-cremă de sfeclă roșie cu mere”

  1. aphextwinz 19/03/2013 at 05:53

    Mi-am amintit cum arata bucataria cand am dat pe razatoare prima si ultima data in viata mea o sfecla cruda 😀 Filme de groaza, Carrie.

    Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author19/03/2013 at 12:34

      Ăsta a fost încă un motiv pentru care mi-am cumpărat robot. Cu răzătoare 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved