Dacă despre versiunea lui Paul Bocuse de supă de dovleac am apucat deja să discutăm, iaca vine mai la vale o versiune care mie, cel puțin, mi se pare mai simplă și la fel de gustoasă. Și atât de simplă fiind dumneaei, n-are rost să pierd prea mult vremea în introducere, așa că vă poftesc să notați:
500 g pulpă de dovleac, tăiată cubulețe, 500 ml supă de pui, 10 g amidon alimentar de porumb, 100 ml smântână, 50 g unt, sare și piper,
puțin zahăr (facultativ)
Puneți cubulețele de dovleac în supă, dați în clocot și fierbeți totul 10 minute (dacă vreți să puneți zahăr, acum e momentul).
Stingeți focul, lăsați să se răcorească, pasați (sau dați prin mixer, sau mixați și apoi pasați prin sită fină, ca să iasă o cremă perfectă). Puneți din nou la fiert, adăugând, în afara focului, după câteva minute, amidonul frecat cu 1 linguriță de apă.
Bateți energic cu telul, adăugați și smântâna, puneți din nou pe foc. Adăugați untul, câte o bucățică pe rând, și continuați să bateți cu telul. Când s-a incorporat bine, lăsați supa să mai dea un clocot, reglați de sare și piper și cu asta basta, în farfurii cu ea.
Serviți aceastp supă-cremă de dovleac cu crutoane, musai un supliment de smântână (întotdeauna se mai găsește măcar un doritor), eventual și ceva verdeață, după gust, spălată, curățată, tocată și presărată direct în farfurie.