O rețetă chinezească din categoria celor mai simple, fără multe farafastâcuri și destul de apropiată de gustul european. Dacă aveți cumva rețineri față de chinezării, nu strică să încercați, taman din acest motiv, mâncarea de mai jos. E excelentă, serios vă spun!
Pentru 4 persoane:
450 g de carne slabă de vită, tăiată lamele, 250 g de fasole păstăi (din alea late), 3 linguri de sos de soia, 2 linguri de vin, 1 lingura de zahar, 1/2 lingura amidon alimentar din porumb, 1 lingura de ghimbir proaspăt, mărunțit (sau o linguriță de ghimbir praf), 3 căței de usturoi, tocați mărunt, 1 lingura de ulei de porumb.
Într-un bol, amestecați sosul de soia, vinul, zaharul și amidonul.
Încălziți bine uleiul într-un wok (sau o tigaie). Căliți ghimbirul și usturoiul 30 de secunde, la foc maxim. Adăugați carnea și prăjiți-o 2 minute. Puneți și fasolea, continuați călirea timp de 3 minute amestecând tot timpul.
Omogenizați sosul pregătit mai înainte și turnați-l peste carne. Continuați călirea până când sosul începe să se îngroașe Serviți imediat, cu orez fierbinte.